Au trecut pe lângă moarte: peste 200 de oameni au făcut toxiinfecţie alimentară la ziua de naştere a fostei Prime Doamne

Peste 200 de persoane au fost spitalizate după ce au suferit toxiinfecţie alimentară la ziua de naştere a fostei primei doamne din Filipine, Imelda Marcos, care sărbătorea împlinirea vârstei de de 90 de ani marţi, au informat autorităţile, conform CNN.

RomaniaTV.net
03 iul. 2019, 13:42

Bryant Wong, şeful interimar al Consiliului pentru Gestionarea şi Reducerea Riscului privind Dezastrele Naţionale din Filipine, a declarat că organizaţia sa colaborează cu Administraţia Medicamentelor şi Alimentelor (FDA) pentru a testa alimentele de la evenimentul care a avut loc la Ynares Sports Center în Pasig City.

„Cei de la FDA vor veni aici pentru a lua mostre din micul dejun”, a declarat el.

Printre simptomele invitaţilor se numără „vărsături, ameţeli şi stări de greaţă”. Unii invitaţi au afirmat că au observat că alte persoane au simţit o stare de greaţă după ce au băut din sticlele cu apă distribuite la celebrare. În jur de 2.500 de susţinători ai lui Marcos au participat la eveniment.

Marcos şi-a sărbătorit marţi aniversarea de 90 de ani. Un eveniment separat a avut loc şi în capitala Manila. Imelda a participat la celebrarea din capitală alături de fiul său, fostul senator Bongbong Marcos.

Bongbong Marcos şi-a cerut scuze pentru incident şi a asigurat că familia sa colaborează cu autorităţile pentru a ajuta persoanele afectate.