Vedetele care au eşuat înainte de a avea succes

Nume ca Oprah Winfrey, Walt Disney şi Steven Spielberg nu sunt asociate de obicei cu eşecul. Înainte de a deveni superstaruri în domeniile lor, au avut, însă, partea lor de dezamăgire.

RomaniaTV.net
31 oct. 2012, 15:04
Vedetele care au eşuat înainte de a avea succes
Nu s-au lăsat învinşi de eşec, scrie Business Insider, care a făcut o listă cu personalităţile care s-au lovit de obstacole în drumul lor spre succes. 
 
Înainte de a-şi construi imperiul, Walt Disney a fost concendiat de la un ziar pentru că „nu avea imaginaţie”. După ce şi-a înfiinţat propria companie, a fost refuzat de studio-urile MGM pentru distribuirea lui Mickey Mouse, în 1927. I s-a spus că o astfel de idee nu va funcţiona niciodată, pentru că femeile sunt înspăimântate de şoareci.
 
J. K. Rowling, autoarea cărţilor cu Harry Potter, a fost refuzată de multe edituri înainte de a publica cartea, care a devenit apoi bestseller. Ea a trăit câţiva ani din subvenţii de la stat, iar în prezent este una dintre cele mai bogate scriitoare. 
 
La 22 de ani, Oprah a fost refuzată pentru postul de reporter TV pe motivul că „nu este potrivită pentru televiziune”, iar acum are propria ei companie. 
 
Prima dată când a urcat pe scenă, Seinfeld a încremenit din cauza emoţiilor, iar publicul i-a răspuns pe măsură, cu huiduieli. Comediantul s-a întors a doua zi şi a devenit, apoi, unul dintre cei mai bine plătiţi din branşă. 
 
„Nu poate să joace. Nu ştie să cânte. Dansează puţin”. Este caracterizarea pe care i-a făcut-o un regizor MGM lui Fred Astaire. Se spune că actorul a păstrat bileţelul în casa sa din Beverly Hills pentru a-i aminti de unde a plecat. 
 
Steven Spielberg a fost respins de trei ori de Şcoala de Teatru, Film şi Televiziune, din cadrul Universităţii California. Eventual, regizorul a făcut facultatea în altă parte şi asta nu l-a oprit să câştige de trei ori Oscarul pentru cel mai bun regizor.