Premieră mondială. Audi a lansat e-tron GT, bolidul electric din Avengers Endgame. Atinge 100 km/h în mai puţin de 4 secunde

Audi a prezentat în premieră mondială supermaşina electrică e-tron GT care ar putea deveni cel mai puternic rival al Tesla Model S. Coupe-ul cu patru uşi e râvnit de pasionaţii auto, în special pentru că prototipul a fost condus de celebrul actor Robert Downey Jr. în filmul Avengers Endgame, în care joacă rolul lui Iron Man. Bolidul electric cu peste 600 de cai putere atinge 100 de kilometri pe oră în 3,3 secunde, iar în varianta RS costă peste 150.000 de euro.

10 feb. 2021, 15:59

Audi e-tron GT este un Grand Tourer cu design spectaculos şi, din punct de vedere al proporțiilor, este inclus în segmentul automobilelor sport de lux. Bolidul este propulsat exclusiv de un motor electric şi este dezvoltat pe platforma PPE a grupului VAG (Volkswagen Group) pe care este realizat şi Porsche Taycan.

Prototipul acestei supermaşini a fost condus de Tony Stark, personajul interperetat de Robert Downey Jr, în filmul Avengers Endgame. Grand tourer-ul electric a intrat în producţie şi are un preţ de pornire de 79.000 de lire sterline în Marea Britanie (aproape 92.000 de euro). În varianta RS, ajunge să coste peste 150.000 de euro.

Citeşte şi: Apple suspendă negocierile cu Hyundai şi Kia pentru a construi o maşină autonomă după ce informaţia a ajuns în presă

În materie de performanţe, producătorul german susţine că bolidul electric accelerează de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 3,3 secunde şi promite o autonomie de până la aproape 480 de kilometri. Noua mașina electrică asigură o putere de 470 CP, iar în versiunea sport RS ajunge până la 560 CP, conform publicaţia britanică Daily Mail.

La interior, Audi e-tron GT dispune de toate tehnologiile de ultimă oră aflate în dotarea unora dintre cele mai sofisticate modele. Maşina electrică nu va fi echipată cu suprafeţe din piele, pentru că va veni cu materiale ecologice. De asemenea, bolidul va avea sistemul dual-display, cu Audi Virtual Cockpit, cu două ecrane de 12,3 și 10,1 inch care oferă o panoramă futuristă.

Şefii Audi spun că noul GT este inspirat din modelele şi supermaşinile devenite celebre în anii ’50 şi ’60. Noua maşină va fi dotată cu iluminare LED şi faruri de zi cu proiecţii 3D, precum şi un sistem de iluminat pe bază de laser care se activează de la o viteză de 70 de kilometri pe oră.

De asemenea, bateria maşinii electrice poate fi încărcată până la 80% din capacitate în mai puţin de 23 de minute. De asemenea, Audi se laudă că e-tron GT are o autonomie de 100 de kilometri după o încărcare de 5 minute la o priză rapidă.

Citeşte şi: Porsche face o investigaţie internă într-un nou dosar de manipulare a testelor de emisii. Ce motoare sunt vizate