Porsche face o investigaţie internă într-un nou dosar de manipulare a testelor de emisii. Ce motoare sunt vizate

Porsche, cea mai profitabilă marcă din portofoliul grupului Volkswagen AG, a demarat o anchetă internă cu privire la o posibilă manipulare a testelor de emisii în cazul unor motoare pe benzină. Informaţia referitoare la constructorul de automobile sport de lux a fost publicată de tabloidul german Bild, care face referire la un raport al companiei trimis KBA, autorității federale în transporturi din Germania.

RomaniaTV.net
26 aug. 2020, 07:03
Porsche face o investigaţie internă într-un nou dosar de manipulare a testelor de emisii. Ce motoare sunt vizate

Porsche AG a înştiinţat KBA că desfăşoară o investigaţie internă ce vizează modificări suspecte, ilegale, ale software-ului și hardware-ului unor motoare care ar putea afecta sistemele de evacuare și componentele motorului, scrie ziarul german Bild, citat de Profit.ro. Informarea a fost trimisă şi procurorilor din Stuttgart, dar și autorităților din SUA.

„Porsche revizuiește în mod regulat și continuu aspectele tehnice și legale ale vehiculelor sale”, a declarat un purtător de cuvânt al Porsche

Reprezentantul constructorului de automobile sport de lux a mai afirmat că problemele au fost descoperite în cursul unei examinări interne şi acţionează proactiv, informând autoritățile.

Oficialii Porsche au confirmat că neregulile investigate se referă la vehicule dezvoltate în urmă cu mai mulţi ani şi, în prezent, nu există indicii din care să reiasă că producţia de automobile ar fi afectată în prezent. Compania cooperează strâns cu autoritățile, au mai transmis reprezentanții Porsche.

Potrivit Bild, autoturismele afectate ar fi fost construite între 2008 și 2013, inclusiv Panamera și 911.

Porsche a mai fost amendat din cauza unor motoare diesel

KBA, autoritatea federală de transporturi din Germania, a început propria investigație în acest sens, fiind examinate documente interne și mii de emailuri.

Nu e prima oară când Porsche este implicat în scandaluri privind testele de emisii. În cazul unor motoare diesel, dezvoltate împreună cu Audi şi VW, compania Porsche a fost amendată cu 531 de milioane de euro, pentru neglijență în acest dosar.

În 2015, Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

La nivel mondial, Volkswagen a plătit pentru implicarea în scandalul „Dieselgate” aproape 30 de miliarde de euro (33,5 de miliarde de dolari). În mai, compania a anunţat că a pus deoparte încă un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) pentru cheltuieli juridice.

Porsche, pierderi de 329 milioane de euro în primul semestru din 2020

Porsche Automobil Holding SE a înregistrat pierderi după taxe de 329 milioane de euro în primul semestru din 2020, din cauza impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19), faţă de un profit după taxe de 2,38 miliarde de euro în perioada similară din 2019, transmite MarketWatch, conform Agerpres.

Producătorul german de maşini sport de lux a informat luni că la 30 iunie 2020 avea lichidităţi nete de 505 milioane de euro, faţă de 553 milioane de euro la 31 decembrie 2019, după ce a cumpărat acţiuni Volkswagen.

Porsche este cea mai profitabilă marcă din portofoliul grupului german Volkswagen AG, iar succesul său este vital pentru tranziţia grupului la vehiculele electrice.

Florin Cîţu: Majorarea pensiilor este cea mai mare de până acum