Audierea medicului Camelia Roiu în Comisia de disciplină a fost amânată

Audierea Cameliei Roiu, medicul care a filmat pacientul de la Spitalul de Arşi pe rănile căruia se aflau larve, în cadrul Comisiei de cercetare disciplinară a fost amânată pentru luna septembrie.

01 aug. 2016, 12:46
Audierea medicului Camelia Roiu în Comisia de disciplină a fost amânată

Luni, la ora 11.00, la sediul unităţii spitaliceşti era programată audierea în faţa Comisiei de disciplină, însă, vineri, femeii i-a fost aprobată o cerere pentru concediu de odihnă, astfel că aceasta a anunţat că nu poate ajunge.

Nu se va mai ţine Comisia astăzi (n.r. luni). Doamna Camelia Roiu a făcut cerere de reprogramare şi i-a fost aprobată. Nu s-a stabilit încă o dată exactă la care se va relua, dar probabil undeva prin luna septembrie„, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi, Adrian Stănculea, pentru Mediafax.

Camelia Roiu a scris, la începutul săptămânii trecute, pe pagina de Facebook un mesaj adresat ministrului Sănătăţii, referitor la faptul că este cercetată disciplinar, susţinând că „împiedicată să îşi facă meseria”.

Citeşte şi Medicul care a filmat viermii de la Spitalul de Arşi, cercetat disciplinar: Cei care spunem adevărul suntem atât de puţini şi de singuri

Nici hârtiile astea nu sunteţi de acord, domnule ministru, să le arat? Am inţeles de la şedinţa de vineri, când aţi venit în spital, că nu sunteţi de acord cu asemenea practici (imaginile filmate) şi că vă imaginaţi cât de greu îţi e când stă cineva la „popoul tau” să e pozeze în timp ce îţi faci meseria. Doar că eu nu am pozat pe nimeni în timp ce opera. Încercaţi atunci să faceţi acelaşi exercitiu de imaginaţie cu mine, acum, când sunt convocată în vreo două comisii de cercetare disciplinară, comisii compuse din medici inculpaţi penal care, culmea, aveau în responsabilitate şi unitatea de transfuzii şi tot ce ţine de îngrijirea arşilor (inclusiv viermii)„, a scris medicul Camelia Roiu pe pagina sa de Facebook după ce a postat documentele prin care este convocată de comisia de cercetare disciplinară a Spitalului de Arşi.

Pe 19 iulie, medicul a fost audiat la Poliţia Capitalei, în cadrul dosarului penal pentru moarte suspectă deschis după apariţia imaginilor pe care Camelia Roiu le-a înregistrat. Femeia a declarat la ieşirea de la audieri că a făcut înregistrarea pentru că se simte „obligată să asiste neputincioasă la un malpraxis care este perpetuat şi girat de toate autorităţile”. Medicul a susţinut că a fost ameninţat după ce a semnalat de mai multe ori problemele din unitatea medicală. Doctorul susţine că rata de supravieţuire în reanimare în Spitalul de Arşi este foarte mică, fiind pacienţi care se infectează după 24/48 de ore de stat în terapie intensivă.

Citeşte şi MS: Documentul cu specificaţiile pentru secţia ATI a Spitalului de Arşi, trimis la Primăria Sectorului 1


loading...