Audierea prefectului şi a ministrului de Interne în Comisia de apărare din Senat a fost anulată la solicitarea lui Şerban Nicolae

Audierile de marţi din Comisia de apărare din Senat pe tema violenţelor din 10 august, din Piaţa Victoriei, au fost scoase de pe ordinea de zi, la propunerea reprezentanţilor PSD - ALDE, care i-au reproşat preşedintelui Comisiei, liberalul Marcel Vela, că nu i-a consultat când a decis invitarea la comisie a autorităţilor implicate în evenimente. Comisia de apărare din Senat trebuia să le audieze marţi pe ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, dar şi pe prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, pe tema protestului din 10 august. 

RomaniaTV.net
04 sept. 2018, 05:27
Audierea prefectului şi a ministrului de Interne în Comisia de apărare din Senat a fost anulată la solicitarea lui Şerban Nicolae

UPDATE: Membrii Comisiei de apărare din Senat au eliminat, marţi, de pe ordinea de zi punctul referitor la audirea prefectului Capitalei Speranţa Cliseru şi a ministrului de Interne, Carmen Dan. Solicitarea a venit din partea senatorului PSD Şerban Nicolae. Propunerea senatorului PSD a fost adoptată cu şapte voturi şi patru voturi împotrivă, a anunţat Mediafax.

O nouă propunere a lui Vela ca audierile să fie reprogramate săptămâna viitoare a primit susţinerea a doar patru senatori, scrie news.ro.

Membrii Comisiei i-au invitat la audieri pe Speranţa Cliseru, prefectul Capitalei, la ora 13.00, pe Laurenţiu Cazan, şeful dispozitivului care a coordonat activitatea jandarmilor la mitingul din 10 august, la ora 13.45, şi pe ministrul Carmen Dan, de la ora 14,30, pentru a oferi detalii legate de cauzele violenţelor care au avut loc în Piaţa Victoriei.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat luni că va fi prezentă marţi, la lucrările Comisiei de apărare din Senat, pentru a oferi clarificări despre protestul din 10 august.

„Voi clarifica tot ceea ce este de clarificat într-un cadru instituţional, aşa cum este normal. Şi un astfel de cadru poate fi mâine (n.r. – marţi), la Comisia de apărare din Senat, unde sunt invitată începând cu ora 14,30. Vă asigur că acolo avem toată disponibilitatea să răspundem tuturor întrebărilor”, a spus Carmen Dan, luni, la intrarea în sediul MAI.

Peste 700 de plângeri au fost depuse până în prezent la Parchetul General de către persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protestul din 10 august.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului.