Coadă la DNA în cazul excluderii Universităţii Craiova

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început miercuri cercetările membrilor Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, în legătură cu excluderea provizorie a Universităţii Craiova.

RomaniaTV.net
26 oct. 2011, 09:12
Coadă la DNA în cazul excluderii Universităţii Craiova

Prima persoană din fotbal audiată la DNA a fost Cornel Şfaiţer, reprezentant al cluburilor de Liga a II-a. El a stat foarte puţin la sediul DNA şi a declarat presei că încă nu a oferit toate informaţiile pe care le deţine.

În cursul zilei de miercuri au mai fost programaţi să vină la audieri Octavian Goga, vicepreşedinte, reprezentant al fotbalului amator, Marian Rusen, reprezentant al cluburilor de Liga a II-a, Ştefan Stana, reprezentant al cluburilor de Liga a III-a, Cristian Bobar, reprezentant al cluburilor de Liga a III-a, Paul Costaş, reprezentantul cluburilor cu activitate exclusivă de copii şi juniori şi Marian Pălărie, reprezentantul cluburilor de fotbal feminin.

Joi este programat pentru audieri Dumitru Dragomir, prim-vicepreşedinte. Vineri a fost citat Mircea Sandu, preşedintele Comitetului Executiv al FRF.

Sâmbătă urmează să fie audiaţi Vasile Avram, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor şi Sorin Ţerbea, fost reprezentant al fotbalului în sală. Ultimele două persoane sunt, în momentul de faţă, arestate într-un dosar de dare şi luare de mită în arbitraj.

Toţi aceştia sunt cercetaţi, pentru abuz în serviciu, în dosarul deschis în urma unei plângeri depuse de Adrian Mititelu, patronul clubului Universitatea Craiova. Acesta le-a declarat procurorilor că dezafilierea echipei sale de la Federaţia Română de Fotbal a fost o decizie abuzivă.Federaţia Română de Fotbal a precizat că doreşte să lămurească toate aspectele legate de activitatea sa.

Federaţia asigură că va răspunde tuturor invitaţiilor oricărei instituţii publice, pentru a lămuri orice aspect, în legătură cu activităţile sportive din cadrul acesteia, motiv pentru care a pus la dispoziţia organelor de urmărire penală toate documentele solicitate până în prezent”, se arată în comunicatului dat publicităţii de FRF.

În comunicatul FRF se mai arată că toate persoanele ce vor fi invitate la Direcţia Naţională Anticorupţie se vor prezenta pentru a clarifica orice neînţelegere ivită în legatură cu interpretarea normelor sportive în vigoare.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală faţă de mai mulţi membri ai Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, în legătură cu excluderea provizorie a Universităţii Craiova.