AUDIERI la DNA, în dosarul lui Marian Vanghelie

Procurorii DNA au continuat, vineri, audierile, în dosarul lui Marian Vanghelie, în care edilul de la 5 a fost reţinut, joi seara, pentru 24 de ore.

RomaniaTV.net
13 mart. 2015, 08:29
AUDIERI la DNA, în dosarul lui Marian Vanghelie

La sediul DNA  au fost reluate, vineri dimineaţa, audierile în dosarul în care primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, este acuzat că a luat mită.

Avocatul Cristian Ene a declarat vineri, la sosirea la DNA, că a formulat o cerere pentru a participa la toate audierile.

„E un drept recunoscut inculpatului si execitat de către avocat”, a spus avocatul lui Marian Vanghelie. 

La plecare, Ene a spus că au fost audiate mai multe persoane, inclusiv cei care au fost reţinuţi în cursul zilei de joi.

Avocatul a precizat că Marian Vanghelie nu a fost audiat vineri. „Aşteptăm ca după-amiază să trimită referatul cu propunerea de arestare. (…) Dânsul se consideră nevinovat „, a precizat Ene.

Citeşte şi: MARIAN VANGHELIE, ridicat de MASCAŢI. Percheziţii acasă şi la Primărie: „Ce dracu, astea sunt comedii!” VIDEO 

Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, a fost reţinut, joi seara, pentru 24 de ore de către procurorii DNA şi dus în cătuşe în Arestul Poliţiei Capitalei. Alături de Marian Vanghelie au fost reţinute şi alte patru persoane. 

„E România denunţurilor”, a spus Marian Vanghelie, la ieşirea din sediul DNA.

Încă de dimineaţă, Marian Vanghelie a asistat la percheziţiile de la domiciliul său efectuate de DNA. Ulterior, timp de aproape opt ore, au avut loc perchezitii la sediul Primăriei pe care o conduce.

„Sunt trei acuzații. În momentul în care ne-am prezentat ni s-au adus la cunoștință acuzațiile, după care procurorul de caz a tras concluzia că s-ar impune reținerea pentru 24 de ore. Suntem în această situație, nu s-a precizat dacă va face sau nu propunere, dar din practică ați observat și dvs. că după o reținere în mai toate cazurile se sesizează instanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a spus Ene.

Citeşte şi: PRIMELE REŢINERI în dosarul lui MARIAN VANGHELIE. Primarul Sectorului 5, dus la DNA

În jurul orei 22:00, Marian Vanghelie a fost dus cu mascaţii la sediul DNA, pentru audieri, unde magistraţii au hotărât reţinerea lui pentru 24 de ore.

Marian Vanghelie şi cele patru persoane reţinute sunt acuzate pentru fapte în legătură cu atribuirea ilegală de lucrări publice. Între cei reţinuţi se află Adrian Murgoci, şoferul lui Marian Vanghelie, Mircea-Sorin Niculae, vărul primarului Marian Vanghelie, şi directorul general Economat Sector 5 S.R.L. Laura Ciocan.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, începând cu anul 2007, Marian Vanghelie l-a ajutat pe Marian Dumitru să obţină contracte pentru lucrări publice în valoare de 2 miliarde de lei. În schimbul ajutorului, primarul Sectorului 5 percepea un comision de aproximativ 20% din valoare. Pentru a încasa şpaga din aceste contracte, Vanghelie se folosea de vărul său şi chiar de firma iubitei sale, Oana Niculescu Mizil.