Audierile în dosarul Revoluţiei continuă deşi acesta a fost trimis în judecată

Continuă audierile din dosarul Revoluţiei. Deşi dosarul a fost trimis în judecată, iată că poliţiştii continuă să cheme oamenii la audieri. Zeci de persoane au fost citate. Astăzi, va fi prezent şi avocatul fostului preşedinte Ion Iliescu, potrivit România TV. 

RomaniaTV.net
15 apr. 2019, 08:10
Audierile în dosarul Revoluţiei continuă deşi acesta a fost trimis în judecată

Procurorul general Augustin Lazăr a anunţat, în data de 8 aprilie, că procurorii militari au finalizat Dosarul Revoluţiei şi au trimis rechizitoriul în instanţă. Astfel, fostul preşedinte al României Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi generalul Iosif Rus vor fi judecaţi pentru infracţiuni contra umanităţii. 

Rechizitoriul are 12 volume, în total 3.280 de file. Dosarul are 3.330 de volume, din care 2030 au fost instrumentate după 13 iunie 2016. 

Citeşte şi: Dosarul Revoluţiei a fost finalizat. Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu, judecaţi pentru infracţiuni contra umanităţii

Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, a declarat că Dosarul Revoluţiei este incomplet şi că o mare parte din persoanele vătămate nu au fost încă audiate, caz în care trimiterea în judecată s-a făcut doar pentru imagine. Mărieş a precizat, însă, că nu a văzut rechizitoriul şi afirmă că va exprima un punct de vedere complet asupra dosarului după ce va afla toate informaţiile.

Avocatul lui Ion Iliescu, Adrian Georgescu, a anunțat, săptămâna trecută, că Dosarul Revoluției a fost trimis de Augustin Lazăr în instanță, deși nu este finalizat. Acesta a declarat că joi, la Secția 8 de Poliție, avocații părților au fost chemați pentru a continua audierile în Dosarul Revoluției.