Audierile noilor miniştri şi ale celor cu portofolii noi vor avea loc marţi

Publicat: Luni, 03 Martie 2014 20:19 // Actualizat: Luni, 03 Martie 2014 20:25 // Sursa: Agerpres

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a anunțat luni că audierile în comisiile de specialitate ale miniștrilor noi și a celor care au portofolii noi în Guvernul Ponta III vor avea loc marți între orele 9.00 și 13,00, urmând ca votul în plenul reunit al Parlamentului să se desfășoare la ora 15.00.

Foto: evz.ro

"Am primit documentele de la dl prim-ministru Victor Ponta. Am stabilit audierea pentru miniștrii noi și cu portofolii noi conform Regulamentului și Constituției României, articolul 85, între 9,00 și 13,00. (...) Am recomandat să înceapă cu vicepremierii începând cu ora 9,00 până la ora 13,00. La ora 15,00 — plen reunit pentru acest proiect", a afirmat Zgonea, după ședința Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

El a precizat că vor fi audiați miniștrii noi și miniștrii propuși pentru alte portofolii decât cele deținute în actualul Guvern.

"Conform Constituției, miniștrii care și-au păstrat portofoliile și miniștrii vechi nu sunt audiați. Din ceea ce m-am uitat la prima citire mi se pare că sunt 13 miniștri noi sau care au portofolii noi și aceștia conform Constituției vor fi audiați pe comisiile comune între orele 9,00 și 13,00", a spus Zgonea.

Lista noilor miniştri ai Cabinetului Victor Ponta III. Surpriză de proporţii la Ministerul Finanţelor VIDEO

Președintele Camerei a subliniat că plenul reunit al Legislativului nu votează acorduri politice, întrebat dacă acordul politic între USD și UDMR afectează votul și susținerea în Parlament.

"Parlamentul României nu votează acorduri politice, ci propuneri de guvernare. Proiectul pe care eu l-am văzut și a fost trimis celor două birouri permanente reunite este proiectul din 2012, cel la care s-a asociat și UDMR și din ce am fost informat de către liderii grupurilor parlamentare ai PP-DD și ei vor susține", a spus el.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
audieri miniştri Cabinetul Ponta III Valeriu Zgonea guvernul Ponta III
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 mar 01:20
...miniștrilor noi și a celor care au portofolii noi în Guvernul Ponta III vor avea loc marți între orele 9. Citește mai departe…

...
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H