Auditorii energetici: Sectorul 2, pe primul loc la reabilitările termice ale blocurilor

Mulți dintre bucureștenii care locuiesc la bloc s-au trezit că au avut de achitat facturi usturătoare la întreținere în această iarnă. Au existat totuși și cazuri fericite, cum este cel al locuitorilor din sectorul 2, care locuiesc în blocuri reabilitate.

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 04:16
Auditorii energetici: Sectorul 2, pe primul loc la reabilitările termice ale blocurilor

Auditorii energetici care au inspectat lucrările de reabilitare termică finalizate deja la blocurile din sectorul păstorit de Neculai Onțanu au constatat faptul că eficiența termică a crescut semnificativ. Iar calculele specialiștilor sunt confirmate de scăderea facturilor la întreținere, în unele cazuri chiar și cu 40%.

Această situație este valabilă pentru locatarii blocurilor din sectorul 2 care locuiesc în cele aproape 20.000 de apartamente a căror reabilitare termică a fost finalizată deja. Până în 2013 însă, toate blocurile înscrise în program vor fi reabilitate, Primăria Sectorului 2 urmând să subvenționeze integral costurile care ar fi trebuit acoperite de beneficiari. Începând cu luna mai intră în reabilitare 245 de blocuri, pentru alte aproape 600 fiind demarate procedurile de licitație pentru expertiza tehnică și audit energetic, astfel încât de la jumătatea lunii august să fie demarate şi pentru acestea lucrările.