Augustin Lazăr a atacat în instanţă raportul de revocare întocmit de Tudorel Toader

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a contestat la Ministerul Justiţiei raportul de evaluare întocmit de Tudorel Toader, prin care i-a cerut revocarea, informează România TV. În paralel, Augustin Lazăr, a cerut la Curtea de Apel Alba suspendarea procedurii de revocare până la soluţionarea contestaţiei de la Ministerul Justiţiei.

RomaniaTV.net
02 nov. 2018, 14:15
Augustin Lazăr a atacat în instanţă raportul de revocare întocmit de Tudorel Toader

Augustin Lazăr a atacat în instanță procedura de revocare inițiată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, cerând suspendarea acesteia până la soluţionarea contestaţiei depuse la Ministerul Justiţiei.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba, Cosmin Muntean, a confirmat pentru News.ro, că procurorul general Augustin Lazăr a depus, vineri, la instanţa o cerere de suspendare a procedurii de revocare, iniţiate de ministrul Justiţiei. 

Instanţa urmează să stabilească primul termen în acest proces. 

De asemenea, procurorul general a depus şi la Ministerul Justiţiei o plângere prealabilă prin care cere oprirea procedurii de revocare. 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține că procurorul general, Augustin Lazăr și toți cei interesați ar trebui să se uite în decizia 358 a Curții Constituționale pentru a vedea în ce condiții poate iniția un demers de contestare a procedurii de revocare.

„În decizia 358 a CCR sunt enumerate motivele de nelegalitate. Puteți să vă uitați și de acolo veți înțelege.

Eu încă de ieri am spus că nu sunt în eroare. Poziția mea era cu totul alta și mulți dintre dumneavoastră ați dedus-o”, a declarat Tudorel Toader.