Augustin Lazăr, despre protestele magistraţilor: Este lecţia anticorupţie la nivel european a magistraturii din România

Procurorul general Augustin Lazăr a spus că protestele judecătorilor şi procurorilor în cazul modificărilor la legile Justiţiei reprezintă o lecţie anticorupţie la nivel european. 

RomaniaTV.net
19 dec. 2017, 08:20
Augustin Lazăr, despre protestele magistraţilor: Este lecţia anticorupţie la nivel european a magistraturii din România

Este o veste bună privind partea pozitivă a lucrurilor, în sensul că avem o magistratură la nivel european, o magistratură matură, care cunoaşte valorile culturii europene şi care este în măsură să apere independenţa Justiţiei. Aceasta este lecţia anticorupţie la nivel european a magistraturii din România„, a declarat Augustin Lazăr, la intrarea în CSM. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat la rândul lui că aceştia pot manifesta în calitate de cetăţeni, însă ca magistraţi trebuie să respecte legea, precizând că se va documenta să vadă exact dacă au încălcat prevederile legale.

În calitate de cetăţeni, la modul organizat sau spontan, pot protesta. În calitate de magistraţi, trebuie să respecte legea, legea fundamentală, legile speciale„, a declarat, marţi dimineaţă, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Întrebat dacă magistraţii au încălcat această lege ieşind în stradă, Tudorel Toader a precizat că după ce se va documenta, va exprima probabil un punct de vedere mai documentat.