Augustin Lazăr, despre Secţia de Investigare a Magistraţilor: Am avut nişte rezerve, dar le-am pus la dispoziţie toate resursele

Publicat: Miercuri, 10 Aprilie 2019 12:30 // Actualizat: Miercuri, 10 Aprilie 2019 12:30 // Sursa: romaniatv.net

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, miercuri, în cadrul interviului pentru obţinerea unui nou mandat, că a avut rezerve la înfiinţarea Secţiei Speciale pentru Investigarea Magistraţilor şi a atras atenţia asupra motivelor de neconstituţionalitate, dar în momentul în care secţia a devenit operaţională, a pus la dispoziţie ”fără ezitare” toate resursele necesare funcţionării. Lazăr a afirmat că a identificat câteva situaţii ”care reprezintă semne de întrebare” în activitatea Secţiei şi a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii.

Procurorul general Augustin Lazăr a fost întrebat, miercuri, în cadrul interviului pentru obţinerea unui nou mandat, dacă consideră necesară Secţia pentru Investigarea Magistraţilor, având în vedere rezervele pe care le-a exprimat anterior cu privire la înfiinţarea acesteia.

”La vremea potrivită, am avut nişte rezerve cu referire la maniera în care a fost discutată, a fost operaţionalizată secţia respectivă şi am avut anumite rezerve. Din momentul în care a devenit lege, procurorul general a luat toate măsurile ca o nouă secţie a Ministerului Public să ocupe cele cinci birouri pe care le-am pus la dispoziţie în câteva zile”, a afirmat Augustin Lazăr, citat de News.ro.

Acesta a explicat că a scos din birourile respective 15 – 20 de persoane pentru a pune la dispoziţie ceea ce se putea, dar, pentru că nu a fost suficient, a cerut la RAPPS să aloce un nou sediu.

”Pe parcursul desfăşurării activităţii Secţiei s-au ivit nişte situaţii care reprezintă semne de întrebare şi care vin cumva în sensul suspiciunilor publice care au fost desfăşurate. Eu am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, Secţia de procurori, asupra faptului că, cu ocazia rezolvării conflictului de competenţă pozitiv între DNA şi dumnealor, am constatat nişte lucruri care nu sunt legale. Adică dumnealor au înregistrat o plângere anonimă şi în continuare au cerut de la DNA să conexeze dosarul DNA la acest dosar. Nu intru în amănunte, pentru că sunt sensibile, şi va decide Secţia de procurori, Inspecţia Judiciară, dar aceste lucru ne atrag atenţia asupra faptului că noi trebuie să lucrăm legal”, a mai spus Lazăr.

Tudorel Toader a conchis: ”Deci aţi avut rezerve”, moment în care Lazăr i-a cerut să-i permită să formuleze el exact răspunsul dorit.

”Am arătat care ar fi motivele de neconstituţionalitate şi rezervele pentru o astfel de organizare. După ce ea a fost pusă în aplicare, această lege, fără ezitare le-am pus la dispoziţie toate resursele pentru ca să funcţioneze”, a mai spus Lazăr.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Augustin Lazăr procuror general Tudorel Toader
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7798
RON
28 Jan
noapte 2 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H