Augustin Lazăr i-a dedicat un premiu primit dizidentului Iuliu Filip

Procurorul general Augustin Lazăr a primit premiul GDS pe anul 2018, pe care i l-a dedicat dizidentului Iuliu Filip.

RomaniaTV.net
16 apr. 2019, 10:26
Augustin Lazăr i-a dedicat un premiu primit dizidentului Iuliu Filip

„Doresc să mulţumesc Grupului pentru Dialog Social pentru acordarea premiului GDS pe anul 2018. Sunt deosebit de onorat pentru primirea acestei distincţii, pe care o consider o recunoaştere a eforturilor şi rezultatelor Ministerului Public în lupta anticorupţie, în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, în consolidarea statului de drept”, se arată într-un mesaj al procurorului general, transmis de Ministerul Public.

Augustin Lazăr i-a transmis premiul obţinut dizidentului Iulius Filip şi celor „care – cu preţul vieţii sau al unor suferinţe inimaginabile – au făcut posibil ca astăzi noi să ne putem exprima liber, să trăim într-o societate democratică, să revenim acolo unde ne este locul, în Europa”.

„Transmit acest premiu domnului Iulius Filip şi tuturor dizidenţilor din cadrul Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România, o dată cu asigurările mele că astăzi Ministerul Public este o instituţie care activează la cele mai înalte standarde profesionale. Folosesc acest prilej pentru a exprima încă o dată regretul pentru dramele şi suferinţele trăite de luptătorii anticomunişti, prin al căror curaj şi sacrificiu a fost scrisă cea mai demnă pagină din istoria contemporană a României”, a mai arătat procurorul general.