Augustin Lazăr îi răspunde fostului procuror Max Bălăşescu: Afirmaţii calomnioase, lansate pentru a-mi afecta reputaţia

Procurorul general, Augustin Lazăr, a transmis că respinge acuzaţiile fostului procuror Max Bălăşescu, potrivit cărora ar fi intervenit în anul 1998 pentru un dosar la solicitarea unui ofiţer SRI, subliniind că afirmaţiile sunt calomnioase cu scopul de a-i afecta reputaţia profesională.

RomaniaTV.net
31 dec. 2018, 14:33
Augustin Lazăr îi răspunde fostului procuror Max Bălăşescu: Afirmaţii calomnioase, lansate pentru a-mi afecta reputaţia

„În cursul zilelor de 30 şi 31 decembrie 2018, mai multe instituţii media au preluat o serie de afirmaţii calomnioase aparţinând unor persoane condamnate penal şi potrivit cărora, în anul 1998, în calitate de procuror şef al Secţiei Anticorupţie, Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul PÎCCJ, aş fi luat măsuri ilegale într-o cauză repartizată spre soluţionare unui procuror din subordine. Faţă de cele expuse anterior, doresc să resping categoric aceste afirmaţii calomnioase, lansate în spaţiul public cu scopul de a-mi afecta reputaţia profesională. Totodată, doresc să precizez că instituţiile media care au preluat aceste afirmaţii nu mi-au solicitat un punct de vedere, situaţie de natură a induce în eroare opinia publică”, se arată în mesajul transmis de procurorul general, Augustin Lazăr.
 
Precizările procuroului general vin după ce fostul procuror Max Bălăşescu a arătat, duminică, faptul că în 1998, când ancheta devalizarea Băncii Bankcoop, a fost vizitat de un ofiţer SRI care i-a spus că trebuie să analizeze dacă este oportună arestarea directorului băncii, întrucât a sprijinit SRI. Potrivit lui Bălăşescu, în cauză ar intervenit şeful său, de la acel moment, Augustin Lazăr, care i-a luat dosarul.

Citește și: Max Bălăşescu, fost procuror, susţine că Augustin Lazăr a intervenit la cererea SRI pentru un dosar: Întreba de oportunitate