Augustin Lazăr, replică lui Tudorel Toader: Doi procurori de la Inspecţia Judiciară şi-au continuat activitatea la PÎCCJ

Parchetul General susţine că doi procurori din echipa de la Inspecţia Judiciară, care a efectuat în septembrie 2017 un control la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi-au continuat ulterior activitatea în cadrul PÎCCJ.

RomaniaTV.net
02 nov. 2018, 15:30
Augustin Lazăr, replică lui Tudorel Toader: Doi procurori de la Inspecţia Judiciară şi-au continuat activitatea la PÎCCJ

Parchetul General a dat publicităţii vineri un comunicat de presă în care face precizări cu privire la o afirmaţie a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, potrivit căruia Augustin Lazăr şi-a luat consilier personal un procuror care ar fi făcut parte din comisia de interviu pentru funcţia de procuror general.

Parchetul General susţine că, în perioada 4 – 29 septembrie 2017, Inspecţia Judiciară a efectuat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un control privind eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor ce decurg din legi şi regulamente, precum şi respectarea normelor procedurale şi regulamentare de către procurorii şi personalul auxiliar de specialitate.

Echipa de control a fost formată din 7 inspectori.

„Prin Hotărârea nr. 716 din 21 noiembrie 2017, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, la lucrările căreia participă cu drept de vot şi ministrul Justiţiei, cu unanimitate, a aprobat raportul Inspecţiei Judiciare care a concluzionat că ‘activitatea managerială a conducerii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost una eficientă’. Din echipa de inspectori, ulterior încetării calităţii de inspector judiciar prin ajungerea la termen a mandatelor de numire, două doamne procuror şi-au continuat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Una dintre acestea a fost numită, printr-o hotărâre a Secţiei pentru procurori, într-o funcţie de conducere, iar cea de a doua, la data afirmaţiilor ministrului Justiţiei, nu mai activa în cadrul PÎCCJ”, precizează Parchetul General.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a afirmat, joi seară, că Augustin Lazăr şi-a luat consilier personal un procuror care ar fi făcut parte din comisia de interviu pentru funcţia de procuror general.