Augustin Lazăr: Secţia nou înfiinţată a beneficiat de sprijin pentru asigurarea tuturor condiţiilor necesare funcţionării

Publicat: Joi, 28 Februarie 2019 21:37 // Actualizat: Joi, 28 Februarie 2019 21:37 // Sursa: romaniatv.net

Procurorul general, Augustin Lazăr, a transmis, joi seară, că a manifestat ntotdeauna deschidere la dialog şi a acordat sprijin nou înfiinţatei Secţii Speciale, ”uneori prin eforturi deosebite şi în detrimentul altor compartimente”. Lazăr respinge ca nefondate acuzaţiile procurorului-şef al Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

"Procurorul general al PÎCCJ respinge acuzaţiile nefondate ale domnului Gheorghe Stan, procuror şef al S.I.I.J., conform cărora ar fi creat obstacole în asigurarea bazei logistice, în elaborarea organigramei sau în privinţa modului de interpretare a principiilor care guvernează activitatea Ministerului Public. În relaţia cu secţia nou înfiinţată a manifestat întotdeauna deschidere la dialog şi sprijin pentru asigurarea tuturor condiţiilor necesare funcţionării, acestei secţii asigurându-i-se, uneori prin eforturi deosebite şi în detrimentul altor compartimente, condiţiile necesare înfiinţării şi funcţionării", a transmis, joi seară, Augustin Lazăr, potrivit news.ro.

Acesta susţine că au fost efectuate din timp demersurile pentru asigurarea cadrului legal şi administrativ de funcţionare a secţiei, respectiv pentru adoptarea statului de funcţii şi personal şi a regulamentului.

"Menţionăm că operaţionalizarea S.I.I.J. nu a beneficiat de alocarea de resurse financiare şi umane în mod suplimentar, susţinerea necesităţilor acesteia realizându-se prin diminuarea corespunzătoare a resurselor celorlalte secţii. Spre exemplu, pentru o schemă de 5 procurori au fost alocate 5 birouri din care anterior a fost mutat personalul aparţinând altor compartimente. Funcţionarea în prezent într-un sediu separat se datorează inclusiv demersurilor şi alocării resurselor necesare de către procurorul general, S.I.I.J. nefiind ordonator de credite", a mai transmis Lazăr.

Acesta solicită "tuturor procurorilor înalte standarde profesionale şi respectarea legii, îndeplinirea atribuţiilor cu responsabilitate, independenţă şi imparţialitate".

"Standardele de independenţă şi profesionalism sunt aceleaşi pentru toţi procurorii Ministerului Public, conform statutului constituţional şi cadrului legal, dar aşteptările de a corespunde acestora sunt cu atât mai mari în cazul unei structuri specializate să ancheteze magistraţi", a mai transmis procurorul general.

Şeful Secţiei pentru investigarea magistraţilor, Gheorghe Stan, a declarat joi seară că alegaţiile privind scoaterea secţiei de sub controlul procurorul general sunt lipsite de orice fundament.

El a afirmat că OUG 7/ 2019 a fost necesară pentru punerea în acord a unor prevederi legale şi a făcut referire la "piedici" pe care le-a pus procurorul general în operaţionalizarea Sectiei Speciale.

Stan a făcut referire şi la preluarea de la DNA a unui "dosar amplu mediatizat", în care sunt vizaţi trei procurori şi cinci judecători, dar şi la dosarele care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi şi oficiali europeni. "În cadrul acestei secţii se respectă numai legea", a spus el în finalul declaraţiei susţinute alături de adjunctul său Adina Florea.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 mar 09:40
Răspunde | Votează email 0 email
un roman oarecare
BA nemernicule mincinos, te si crede cineva!!!!!!!!!
28 feb 22:28
Răspunde | Votează email 0 email
amar
ŞI dacă aţi asigurat toate condiţiile pentru desfăşurarea activităţii Secţiei Dece nu daţi Dosarul ”Tel Drum”, în care Liviu Dragnea este pus sub învinuire,.pe fapte presupuse deci numai vorbe şi dosarul este gol fără acuzaţii cu litera adevărului . Această ascundere fără să-i arăţi omului vinovăţiea , reese că vreţi să-l acuzaţi pe nedrept şi inplică nedreptăţi ale DNA unde fiecare îşi perde încrederea
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H