Augustin Zegrean, veste rea pentru Ludovic Orban în privinţa majorării pensiilor

Ludovic Orban a anunțat că va contesta la CCR legea prin care pensiile se măresc cu 40%, după votul de marți din Parlament. Însă, unul dintre foștii șefi ai judecătorilor constituționali are o veste teribilă pentru premier.

22 sept. 2020, 17:38
Augustin Zegrean, veste rea pentru Ludovic Orban în privinţa majorării pensiilor

Augustin Zegrean a declarat, la România TV că Guvernul nu va avea nicio șansă să nu plătească pensiile majorate și a dat un exemplu cu profesorii.

„Noi am mai avut un caz de acest fel, când s-au mărit salariile profesorilor, iar guvernul nu le-a majorat. Atunci, profesorii au dat în judecată guvernul și au primit mai mulți bani, pentru că s-au dat și dobânzi. Dacă nu se vor rezolva lucrurile în mod legal, pensionarii vor da în judecată Guvernul și vor câștiga și vor primi majorarea.”, a explicat Augustin Zegrean.

Tăriceanu: „Toate guvernele au injectat bani în economie, ca să stimuleze consumul. Dacă Orban nu găseşte soluţia, să-şi dea demisia!” 

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de marţi proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, marţi, după ce Parlamentul a adoptat rectificarea bugetară cu amendamente, că ”iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce am depăşit-o”.