George Simion, după consultările de la Cotroceni: I-am spus lui Klaus Iohannis să îi ceară demisia lui Florin Cîţu. A avut un rictus ! VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis are, luni, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

11 oct. 2021, 16:51
George Simion, după consultările de la Cotroceni: I-am spus lui Klaus Iohannis să îi ceară demisia lui Florin Cîţu. A avut un rictus ! VIDEO

Update:  George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor, a făcut declarații la ieșirea de la consultările de la Palatul Cotroceni.

„Cât rămâne premier interimar, ţara e în pericol. Omul acela a fost demis de Parlament şi nu pare să fie în toate facultăţile mintale. Domnul preşedinte a făcut un rictus când i-am spus, şi-a declinat orice responsabilitate (…) I-am spus preşedintelui să îşi ia în serios rolul de mediator. Aşteptăm bunăvoinţă din partea lui Klaus Iohannis. Altfel, nu excludem niciun fel de posibilitate, aşteptăm să vedem dacă a înţeles mesajul. Noi dialogăm cu toată lumea, mai puţin cu acea tabără de extremişti din jurul lui Cîţu.

Avem impresia că suntem consultați de formă. Am venit cu o propunere suficient de clară pentru România, să trecem peste iarnă și poate să trecem și peste primăvară. Am venit cu un Guvern de specialiști. Am avut discuții și cu cei de la alte forțe parlamentare.

Domnul Iohannis ne-a spus că nu știe niciun domn Orban, doar pe consilierul lui, pe domnul Leonard Orban și nu știe de vreun lider politic cu numele de Orban, dar noi credem că o variantă de Guvern de specialiști condusă de un premier independent poate să treacă țara și peste iarnă și peste greutăți, așa că am venit cu soluții. Mai rămâne ca să fie deschis președintele Iohannis la aceste soluții și primul semn că este deschis e să îi ceară demisia lui Florin Cîțu“, a precizat George Simion.

Știrea inițială: AUR merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu un protocol pentru alegeri anticipate şi îşi doreşte un premier independent, respingând „orice încercare de a-l menţine pe Florin Cîţu la Palatul Victoria”, a declarat luni deputatul George Simion, copreşedinte AUR, la grupul parlamentar al partidului.

„Noi, în acest moment, venim cu o propunere care sperăm să găsească majoritate: adică un protocol pentru alegeri anticipate, până atunci, ţara să fie condusă de un premier independent. Noi ne dorim un premier independent, precum Călin Georgescu. Respingem orice încercare de a-l menţine pe Florin Cîtu la Palatul Victoria.

Aşteptăm şi celelalte formaţiuni să vină cu nume pe care să le agreem. O soluţie şi un profil de premier independent, dincolo de orice dubii. Aceasta este soluţia pe care am găsit-o în urma discuţiilor şi cu celelalte formaţiuni politice şi mergem cu un mandat clar la Cotroceni”, a punctat Simion.

George Simion: „Să se grăbească domnul preşedinte, să lase somnul de frumuseţe şi partidele de golf”

Liderul AUR a mai spus că, dacă preşedintele Klaus Iohannis amână o decizie, înseamnă că, de fapt, încearcă să-l menţină pe Florin Cîţu la Palatul Victoria.

„Şi când am iniţiat moţiune de cenzură părea că nu putem strânge semnăturile necesare. Ne trebuie 155 de semnături. Dacă preşedintele Klaus Iohannis persistă şi tergiversează, temporizează, amână, de fapt, caută să-l menţină pe Florin Cîţu la Palatul Victoria, noi o să începem şi cu siguranţă o să găsim şi semnăturile necesare şi sprijin. Nu e nimeni din celelalte formaţiuni mulţumit de felul în care gestionează Klaus Iohannis această criză. De fapt, nu o gestionează. Faptul că am aşteptat o săptămână arată clar că nu va face ce trebuie să facă un preşedinte. E timpul, de astăzi, de luni, să se grăbească domnul preşedinte, să lase somnul de frumuseţe şi partidele de golf”, a susţinut liderul AUR, întrebat cu privire la posibilitatea suspendării preşedintelui în actualul context politic.

Aproximativ 25 de persoane protestează în fața Palatului Cotroceni, în timp ce președintele României poartă prima rundă de consultări cu reprezentanții partidelor pentru formarea noului Guvern, informează Digi24.

Protestatrii sunt nemulțumit de faptul că vaccinul ar putea să fie obligatoriu în România. Ei au ales să-i fluiere pe politicienii care au ajuns la negocieri cu președintele Iohannis, acest moment fiind considerat de ei unul oportun pentru un astfel de gest.

Citeşte şi: PNL a ieşit de la consultările cu Klaus Iohannis. Florin Cîţu: „Avem o decizie în BEx care spune că nu putem guverna cu USR, dacă votează moţiunea” VIDEO