AUR a contestat restricţiile din starea de alertă la Curtea de Apel Bucureşti. George Simion: „Trăim aproape într-o dictatură”

George Simion a anunţat că AUR a contestat restricţiile aplicate în starea de alertă la Curtea de Apel Bucureşti. Într-un interviu acordat în direct la România TV, deputatul a precizat că partidul pe care-l conduce va folosi toate pârghiile legale "în instanţă, în Parlament şi în stradă".

15 apr. 2021, 22:21
AUR a contestat restricţiile din starea de alertă la Curtea de Apel Bucureşti. George Simion: „Trăim aproape într-o dictatură”

AUR a contestat restricţiile din starea de alertă la Curtea de Apel Bucureşti. George Simion a anunţat că a făcut mai multe demersuri pentru a anula restricţiile aplicate de autorităţi în stare de alertă pentru a limita răspândirea COVID-19.

„Am contestat la Curtea de Apel starea de alertă. La CCR o să fie un proces pe 20 mai. Folosim toate pârghiile legale pentru a ne lupta. Suntem singura forţă de opoziţie la acest regim care ne vrea băgaţi în case. Este dăunător pentru sănătate financiară, mentală şi fizică”, a declarat deputatul George Simion, în direct la România TV.

Copreşedintele AUR a explicat că vor fi contestate restricţiile în „instnaţă, în Parlament şi în stradă”.

„Suntem de acord cu menţinerea unor restricţii de bun simţ, dar închierea magazinelor la ora 18 dăunează şi ne face să pierdem vieţi omeneşti. Imunitatea poporului român să fie protejată făcând sport.

Trăim aproape într-o dictatură. E un regim care ia vieţile românilor. Ne permitem să fim vocali la adresa acestui regim care nu are cap şi coadă. Nu gândeşte într-un sens de a păstra sănătatea românilor”, a menţionat Simion.

Citeşte şi: Alte două localități din județul Ilfov prelungesc carantina pentru încă 7 zile

Totodată, Alianţa pentru Unirea Românilor a anunţat că a contestat la Curtea de Apel Bucureşti restricţiile impuse de Guvern în timpul stării de alertă, fiind vizate inclusiv închiderea şcolilor, obligativitatea purtării măştii la orele de curs şi programul magazinelor.

„Carantina naţională, închiderea şcolilor şi susţinerea orelor online, lockdown-ul pentru elevi, mascat sub forma vacanţei prelungite, purtarea măştilor în sălile de curs, acolo unde orele se desfăşoară fizic, dar şi în spaţiile deschise, limitarea drastică a programului de funcţionare al magazinelor şi al altor operatori economici sunt măsurile contestate de AUR la Curtea de Apel”, a transmis, joi sară, formaţiunea, într-o postare pe Facebook.

AUR consideră că „ridicarea restricţiilor lipsite de fundament teoretic şi practic va restabili libertatea românilor: de gândire, de credinţă, de exprimare, de asociere, de mişcare, de iniţiativă, dar şi accesul liber la activităţile economice”.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marcel Ciolacu vrea demiterea Guvernului Cîţu. „Se bucură românii. Ar ieşi în stradă ca atunci când naţionala României mai câştiga meciuri”