EXCLUSIV Marcel Ciolacu vrea demiterea Guvernului Cîţu. „Se bucură românii. Ar ieşi în stradă ca atunci când naţionala României mai câştiga meciuri”

Marcel Ciolacu e convins că va reuşi să înlăture de la putere Guvernul Cîţu prin moţiune de cenzură. Preşedintele PSD e convins că românii s-ar bucura şi ar ieşi în stradă, exact cum făceau când echipa naţională de fotbal a României câştiga meciuri.

15 apr. 2021, 22:00
EXCLUSIV Marcel Ciolacu vrea demiterea Guvernului Cîţu. „Se bucură românii. Ar ieşi în stradă ca atunci când naţionala României mai câştiga meciuri”

Marcel Ciolacu a comentat, în direct la România TV, despre criza politică generată la nivelul Guvernului după demiterea lui Vlad Voiculescu. Liderul social-democraţilor a anunţat că vrea demiterea Guvernului Cîţu prin trecerea unei moţiuni de cenzură în Parlament şi crede că va reuşi să obţină voturile necesare pentru a trece.

„Se bucură românii. Românii ar ieşi ca după, vă aduceţi aminte, când naţionala României mai câştiga meciuri şi ieşeau pe stradă. Cred că aşa o să iasă pe stradă când o să cadă acest Guvern. Categoric se va crea o masă critică în Parlament şi acest Guvern va cădea. E inadmisibil ce trăim noi.

Sunt trei Guverne într-un singur Guvern pentru că aşa a vrut Klaus Iohannis. Să încalce spiritul Constituţiei şi să nu lase dreptul partidului care a câştigat să-l propună prim-ministru pe Alexandru Rafila”, a declarat Marcel Ciolacu, în emisiunea „Punctul Culminant” de la România TV.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, atac vehement la guvern: „Azi au murit încă 195 de oameni. S-a umflat socata în voi! Vă daţi cu trotinetele în cap!”

Preşedintele PSD susţine că românii plătesc acum „nota de plată” a ambiţiei lui Klaus Iohannis „de a avea Guvernul său”. Mai mult, Marcel Ciolacu exclude acum varianta unui Guvern de uniune naţională.

„Visul meu a fost ca PSD şi specialiştii să fie parte cu doamna Turcan într-un Guvern de uniune naţională care a găsit de cuviinţă să taie salariile în primul rând în sistemul de sănătate. Cu această propunere (de guvern de uniune naţională) am fost la preşedintele Iohannis după ce am câştigat alegerile. Preşedintele Iohannis a preferat această coaliţie care s-a transformat din coaliţia reformelor, cum ne minţeau, în coaliţia morţii”, a afirmat Ciolacu.

Marcel Ciolacu vrea demiterea Guvernului Cîţu. „Cei de la PLUS să voteze moţiunea”

Întrebat dacă PSD va susţine un Guvern minoritar dacă USR pleacă din coaliţie, Ciolacu a anunţat că preferă organizare de alegeri parlamentare.

„Actualul Parlament nu mai reprezintă voinţa poporului. Atunci cum e logic, ne întoarcem la popor să votăm din nou. E exclusă susţinerea”, a menţionat Ciolacu.

De asemenea, preşedintele PSD a prezentat un scenariu inedit în direct la România TV.

„Tot vorbim de USR PLUS ca şi cum ar fi ceva în comun. Cei de la PLUS să voteze moţiunea şi cei de la USR; cu războinicul Barna, să nu voteze”, a mai precizat liderul social-democrat.

Ciolacu e convins că „alegerile anticipate ar aduce o stabilitate politică” şi că ia în calcul inclusiv varianta ca „PSD să guverneze printr-un guvern minoritar”.

Citeşte şi: Florin Cîţu, anunţ despre demisie dacă USR-PLUS îşi retrage sprijinul. „Guvernarea continuă. Avem de guvernat într-o situaţie dificilă”