AUR a fost la protestul pro-Trump din SUA: „România este alături de frații americani”

Premierul AUR, Călin Georgescu, anunţă că tricolorul românesc a fost la manifestaţia violentă de miercuri seară de la Washington.

07 ian. 2021, 08:00
AUR a fost la protestul pro-Trump din SUA: „România este alături de frații americani”

AUR susţine că a fost alături de manifestanţii  pro-Donald Trump din SUA la mitingul de miercuri seară. „Tricolorul românesc este prezent astăzi în Washington D.C la marșul de susținere a lui #Trump.
Patrioții americani au răspuns chemării de a protesta împotriva furtului electoral orchestrat de democrați împreună cu China, Rusia, Iran, Germania, Franța și alte puteri vrăjmașe și s-au strâns precum moții lui Horea, Cloșca și Crișan sau Avram Iancu la Țebea. România este alături de frații americani”, a apărut pe o pagină AUR a lui Călin Georgescu, premierul desemnat al formaţiunii politice surpriză de la alegerile parlamentare din decembrie 2020.

Tricolorul românesc 🇷🇴 este prezent astăzi în Washington D.C la marșul de susținere a lui #Trump. Patrioții americani…

Posted by Calin Georgescu – Premierul Nostru on Wednesday, January 6, 2021

Forţele de ordine federale au reuşit evacuarea protestatarilor din Capitoliu, după ce Serviciile Secrete, FBI şi Garda Naţională din Maryland au răspuns solicitării poliţiei Capitoliului de a interveni. Mai mulţi protestatari care îl susţin pe Trump au pătruns, miercuri, în clădirea Capitoliului de la Washington în ziua în care este validată alegerea lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al SUA, scrie BBC. Poliţia Capitoliului a reţinut câţiva protestatari care intrau în clădire.

Unii demonstranţi au ajuns până în sala Senatului, căţărându-se pe ziduri, moment în care poliţiştii au scos armele. De asemenea, poliţia a ordonat evacuarea mai multor clădiri ale Congresului, în timp ce manifestanţi susţinători ai lui Trump au protestat faţă de validarea victoriei Joe Biden în faţa Capitoliului, într-o atmosferă tensionată.

Stare de asediu la Washington, mii de susţinători ai lui Donald Trump au intrat în clădirea Capitoliului. Poliția intervine în forță VIDEO
Preşedintele american ales a declarat că incidentele reprezintă o revoltă, şi nu un protest şi a spus că democraţia SUA a fost atacată. La rândul său, Trump le-a cerut susţinătorilor săi care au intrat în clădirea Capitoliului să meargă acasă, spunându-le că sunt „foarte speciali”. Anterior, Trump a denunţat o lipsă de „curaj” a vice-preşedintelui său Mike Pence, după ce acesta a anunţat că nu se va opune certificării victoriei lui Biden, scrie AFP.