AUR a ieșit la atac, pe fondul scandalului privind „Ordonanța Austerității”: „Nu am auzit să se impoziteze corect multinaționalele!”

Alianța pentru Unirea Românilor a ieșit la atac, în contextul în care în spațiul public de vorbește din ce în ce mai des despre așa-zisa „Ordonanță a Austerității", pe care Guvernul ar pregăti-o. 

07 aug. 2023, 15:14
AUR a ieșit la atac, pe fondul scandalului privind „Ordonanța Austerității”: „Nu am auzit să se impoziteze corect multinaționalele!”

Liderii formațiunii de opoziție au propus soluții la problemele cu care se confruntă în prezent bugetul național.

Claudiu Târziu, co-fondatorul partidului conservator, susține că Guvernul trebuie să înceapă cu impozitarea multinaționalelor și cu „pielele de partid” care „parazitează” instituțiile publice.

„Nu am auzit să suprataxeze sau măcar să impoziteze corect multinaționalele. Am auzit că Guvernul Ciolacu va lovi din nou în IMM-uri.

Nu am auzit să taie în mod justificat din locurile de muncă date doar pe carnet de partid în administrația statului, ci am auzit că vor desființa locuri de muncă neocupate.

(…) Ce ne așteaptă? În primul rând, vom reveni, din nou, la o masivă economie neagră, pentru că oamenii care produc vor trebui să supraviețuiască. Unii vor închide, alții vor intra în evaziune fiscală. Ce înseamnă asta, vă dați seama și singuri (…)”, a declarat Claudiu Târziu, președinte al Consiliului Național de Conducere al AUR.

AUR cere negocieri cu Guvernul PSD + PNL

Liderul opoziției susține că partidul din care face parte are specialiști bine intenționați, gata să treacă la acțiune. Astfel, AUR așteaptă să fie chemat la negocieri de Ciolacu și Ciucă.

„Suntem o parte a societății românești care poate să ofere soluții. Am făcut-o deja prin programul nostru de guvernare pe care l-am propus de acum două luni – este în dezbatere publică.

Suntem gata să mergem la o discuție aplicată cu guvernul, cu specialiști din guvern, cu premierul Ciolacu și cu cine mai crede domnia sa de cuviință, pentru a le explica de ce măsurile noastre sunt cele corecte, de ce măsurile noastre sunt cele așteptate și nu cele pe care le preconizează domnia sa cu întregul Cabinet”, a declarat Claudiu Târziu.

„Așteptăm să fim invitați la o astfel de discuție. De altfel, noi am depus o propunere în acest sens în mod scris chiar astăzi și așteptăm să fim invitați la o discuție să găsim cele mai bune soluții pentru România, pentru că guvernul Ciolacu nu guvernează pentru PSD, nu guvernează pentru clienții lui politici, nu guvernează pentru multinaționale, guvernează pentru România și pentru români, sau cel puțin asta ar trebui să facă. Măcar să dea senzația de bună credință, dacă nu este de bună cuviință!”, a mai precizat Târziu.

Ramona Ioana Bruynseels, coordonator de politici publice al AUR, susține că afacerile românești sunt prigonite.

„(…) Un defect de gândire, un defect de mentalitate în ceea ce privește oamenii din Guvernul României, care deși știu foarte clar ce așteaptă mediul de afaceri de la ei, respectiv să știe în avans ce taxe, ce măsuri de fiscalitate vor fi promovate de guvern, se încăpățânează să gândească la fel cum făceau acum 20 de ani”, a comentat Bruynseels.