AUR ar putea susţine guvernul Cîţu, dacă premierul merge la negocieri cu liderii partidului în Piaţa Universităţii

Copreşedintele AUR George Simion s-a arătat dispus să discute cu Florin Cîţu o eventuală susţinere a Guvernului, dar condiţionează sprijinul de o negociere cu premierul chiar în Piaţa Universităţii.

27 sept. 2021, 15:42
AUR ar putea susţine guvernul Cîţu, dacă premierul merge la negocieri cu liderii partidului în Piaţa Universităţii

Un protest de amploare împotriva măsurilor restrictive luate de autorităţi este programat pentru sâmbătă, în Piaţa Universităţii, iar preşedintele AUR a anunţat că va participa la manifestaţie şi că îl aşteaptă pe Florin Cîţu la negocieri chiar în stradă, între oameni.

„AUR discută cu orice partid care respectă Constituţia. PNL are restanţe la acest capitol. Democraţia şi drepturile constituţionale nu se negociază. Totuşi, Florin Cîţu este aşteptat în Piaţa Universităţii, sâmbătă, la ora 17:00, pentru a trata direct cu românii. În aceste condiţii, putem negocia şi noi cu el”, a declarat George Simion, copreşedintele AUR.

Sâmbătă, în Piaţa Universităţii va avea loc un miting antiguvernamental la care şi-a anunţat participarea şi Alianţa pentru Unirea Românilor.

George Simion, preşedinte AUR: „Nu cred că PNL este altceva decât un frăţior mai mic şi de multe ori mai prost al PSD”

Preşedintele AUR George Simion susţine că nu va face niciodată o alianţă politică cu USR-PLUS, dar recunoaşte că momentan ambele formaţiuni sunt unite de dorinţa de a debarca guvernul Cîţu.

George Simion a explicat parteneriatul de conjunctură în care AUR se află cu USR-PLUS, deşi membrii ambelor partide s-au atacat reciproc din prima zi de după alegerile parlamentare, liderii USR-PLUS susţinând chiar, în repetate rânduri, că AUR ar trebui izolat complet pe scena politică, pentru că este o formaţiune de extremă dreaptă.

„Din prima zi ne-am propus sa daramam guvernu Citu. Ne-am adresat celorlalte partide, PSD a avut oscilatii, USR au avut probleme in coalitie si au marsat la initiativa noastra, speram sa nu faca o intoarcere la 180 de grade. Noi suntem unici, nu mai exista un partid patriotic in Parlament de foarte mult timp. Ma refer la felul in care anul trecut, de exemplu, in timpul pandemiei, s-au raportat la inchiderea bisericilor. Un partid autentic de dreapta trebuie sa lupte pentru libertatea individuala. Nu cred ca PNL e altceva decat un fratior mai mic si de multe ori mai prost al PSD.”, a spus Simion, duminică, la Prima TV.

Citeşte şi: Florin Cîţu o schimbă pe Mariana Ioniţă de la conducerea CNAIR cu Cristian Pistol, consilierul său. Şef al CA este pus un apropiat al lui Dan Voiculescu