AUR cere Primăriei Capitalei să interzică marșul „Bucharest Pride” 2021 de pe Calea Victoriei

AUR cere Primăriei Capitalei să revină asupra deciziei de a permite desfăşurarea marşului "Bucharest Pride" 2021 pe Calea Victoriei, în data de 14 august, şi să se asigure că această manifestaţie va fi organizată strict în condiţiile legii, fără a sfida societatea românească și valorile culturale și spirituale ale cetățenilor României.

10 aug. 2021, 14:00
AUR cere Primăriei Capitalei să interzică marșul „Bucharest Pride” 2021 de pe Calea Victoriei

AUR cere Primăriei Capitalei să interzică marșul „Bucharest Pride” 2021.

„AUR cere Primăriei Municipiului Bucureşti să revină asupra deciziei de a permite desfăşurarea marşului LGBTIQ+ pe Calea Victoriei, în data de 14 august, şi să se asigure că această manifestaţie va fi organizată strict în condiţiile legii, fără a sfida societatea românească şi valorile culturale şi spirituale ale cetăţenilor României”, a transmis AUR, într-un comunicat de presă.

AUR susţine că Primăria Capitalei a cedat „prompt” în faţa „pretenţiilor” organizatorilor marşului LGBTIQ, care au avut o atitudine „agresivă” şi „provocatoare”.

„Intimidată de atitudinea agresivă şi provocatoare a unor asociaţii din sfera activismului deja politic al LGBT+, Primăria Capitalei a cedat prompt în faţa tuturor pretenţiilor acestor organizaţii cu privire la organizarea marşului Pride de anul acesta. Astfel, manifestaţia va avea loc sâmbătă, 14 august, pe Calea Victoriei, în condiţii nelegale, sfidătoare şi discriminatorii la adresa întregii societăţi româneşti”, se afirmă în comunicatul AUR.

Când şi unde va avea loc „Bucharest Pride” 2021. Primăria Capitalei şi Asociaţia ACCEPT au ajuns la o înţelegere

Primăria Municipiului București a anunţat luni că a ajuns la o înțelegere cu Asociația ACCEPT privind organizarea ”Bucharest Pride” 2021.

„Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București a aprobat astăzi organizarea de către Asociația ACCEPT a marșului ”Bucharest Pride” 2021 pe Calea Victoriei în data de 14 august, cu un număr maxim legal de 500 de persoane”, a transmis Primăria Capitalei.

De asemenea, reprezentanții Capitalei au solicitat Asociației ACCEPT ca, pe toată perioada desfășurării marșului, să respecte dispozițiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei Sars Cov2.

Citeşte şi: Cel mai mare eveniment al comunității LGBTQ din Marea Britanie, parada Pride, a fost anulat. Primarul din Londra: „Sper să ne reunim pe străzi încă o dată în solidaritate și sărbătoare”

„Având în vedere faptul că organizarea a două evenimente, în același timp, poate genera riscuri de siguranță conform organelor de specialitate, dar și contextul pandemic în care ne aflăm, proiectul ”Străzi deschise” va fi suspendat sâmbătă, 14 august. Începând de duminică, 15 august, acesta va fi reluat, în condiții normale de desfășurare”, a mai transmis Primăria Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Confruntarea între LGBT şi reprezentanţii Bisericii: „Parada Pride are un scop politic. Persoanele LGBT au nevoie de drepturi egale” vs „Ei îi spun educaţie sanitară, dar nu e cazul”


loading...
Partenerii noștri