AUR declanșează operațiunea ”detectorul de minciuni”. George Simion s-a testat cu poligraful pentru a demonstra că nu este ”omul rușilor”

George Simion s-a supus unui test poligraf, efectuat de aceeași firmă pe care o folosește vloggerul Selly în clipurile sale pentru Youtube, în încercarea de a dezminți zvonurile că ar fi un agent al Rusiei.

17 apr. 2024, 09:23
AUR declanșează operațiunea ”detectorul de minciuni”. George Simion s-a testat cu poligraful pentru a demonstra că nu este ”omul rușilor”

Primul indiciu despre Operațiunea Detectorul l-a oferit chiar președintele AUR, George Simion, care a publicat luni pe conturile sale de TikTok și Facebook un material video despre cum se testează la detectorul de minciuni în biroul său din sediul AUR.

“Să nu credeți, dragi prieteni, că eu eludez cumva procesul. Sunt gata să apar în fața oricărui detector de minciuni și să fac testul poligraf. Fac o provocare către toți președinții de partide, să facă și ei la fel. Să vedem dacă au curaj”, spune George Simion în postarea sa de pe conturile de socializare.

În montajul video nu se distinge deloc cum s-a mișcat acul la răspunsurile președintelui AUR, iar privitorii sunt invitați să ia de bună evaluarea “este sincer”, care se aude din gura celui care aplică chestionarul.

Singurele întrebări care apar în montaj sunt următoarele: 1. Ai primit vreodată bani sau alte avantaje materiale în schimbul promisiunii de a oferi funcții în partid sau funcții publice? 2. Ai fost vreodată cooptat să lucrezi pentru servici de informații românești sau străine? 3. Ai avut vreodată înțelegeri cu partide oponente sau alte entități care să contravină intereselor partidului tău?

La toate aceste întrebări, George Simion a răspuns cu Nu.

Citește și: BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită, partidul lui Florin Călinescu, şi a lui Paul Octavian Jurma, ca independent, la alegerile europarlamentare

Mulți dintre cei care comentează la video-ul postat de George Simion ridică întrebări despre rezultatele oficiale ale testului său poligraf. Mai mulți comentatori indică faptul că autorul testării ar fi un anume Octavian, examinatorul din video-urile realizate pe influencerul Selly pe canalul său de youtube.

Totodată, liderii locali ai AUR sunt așteptați în Capitală luni, 15 aprilie, pentru a se supune unui test poligraf, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului, Dan Tănasă. Acesta a subliniat că, prin această inițiativă, formațiunea politică condusă de George Simion își propune să-și demonstreze onestitatea în fața alegătorilor.

George Simion a fost auzit spunând, într-o înregistrare trimisă luna trecută pe un grup intern de WhatsApp al AUR, că așteaptă de la liderii locale să îi primească „pe toți indiferent ce dubii aveți despre ei, ce escroci sunt“.

Purtătorul de cuvânt al partidului AUR a anunțat că liderii vor fi supuși unui test cu detectorul de minciuni, într-o inițiativă menită să arate susținătorilor că formațiunea politică este una cu intenții bune, dar și pentru a verifica loialitatea tuturor membrilor partidului.

„Este o decizie pe care domnul președinte Simion a luat-o și o susținem. Este o decizie justă. Argumentele sunt aceleași ca întotdeauna când mergi la un război: trebuie să asiguri o coeziune a echipei. Trebuie să avem în vedere aceste lucruri în alegeri. Trebuie să asigurăm o coerență a echipei“, a spus Dan Tănasă, în direct, la matinalul B1 TV, moderat de jurnalistul Alex Vlădescu.

Citește și: EXCLUSIV Piedone comentează posibila retragere a medicului Cîrstoiu: „Eu iau voturi din tot eşichierul politic, în principal de la PSD şi AUR. Eu nu cerşesc voturi”