AUR depune plângere împotriva deputatului PSD Adrian Solomon, după episodul violent din Parlament: „Nu avem nevoie de extremiști!”

Deputatul Ringo Dămureanu, de la AUR, susține că miercuri, 3 mai, a fost din nou agresat verbal de către deputatul Adrian Solomon, de la PSD. Astfel, oficialul din partidul lui George Simion a depus sesizare. 

03 mai 2023, 16:03
AUR depune plângere împotriva deputatului PSD Adrian Solomon, după episodul violent din Parlament: „Nu avem nevoie de extremiști!”

Ringo Dămureanu a povestit ce s-a întâmplat, într-o conferință de presă. Adrian Solomon a fost etichetat de către AUR drept „extremist”.

„Este inadmisibil să vedem huliganismul celor de la PSD, coborât chiar aici în aula Parlamentului României (…). Iată cum astăzi un deputat, preşedinte al Comisie de muncă, deranjat de faptul că am sesizat încălcarea procedurilor prevăzute în regulamentul Camerei Deputaţilor, a trecut la agresiuni verbale, la înjurături, la jigniri, iar acest lucru a fost trecut neobservat de board-ul Camerei Deputaţilor, preşedintele de şedinţă nedorind să ne dea cuvântul să sesizăm acest aspect.

Nu este normal, respingem categoric astfel de conduite, lupta politică nu trebuie redusă la trădarea intereselor naţionale şi la agresarea verbală sau fizică a oponenţilor politici, ci ea trebuie să se desfăşoare în comisiile parlamentare şi în plenul Parlamentului României. Pentru asta, AUR va depune sesizarea împotriva deputatului agresor Adrian Solomon (…). Nu avem nevoie de extremişti în Parlamentul României”, a afirmat Dămureanu, la o conferinţă de presă.

 

Dan Tănasă, deputat AUR: „nu este pentru prima dată când huliganul Adrian Solomon, preşedintele Comisiei de muncă, înţelege să utilizeze insulte şi jigniri la adresa noastră”

 

În context, deputatul AUR Dan Tănasă a menţionat că i-a luat apărarea colegului său, în disputa verbală cu Adrian Solomon, însă a susţinut că nu a existat nicio altercaţie fizică.

„Contrar celor afirmate în mass-media, nu a existat nicio altercaţie fizică, nu a existat nicio încăierare şi nicio agresiune. Eu am ales să iau apărarea colegului meu, domnul deputat Ringo Dămureanu, care a fost insultat în repetate rânduri, de către preşedintele Comisiei de muncă.

Din păcate, nu este pentru prima dată când huliganul Adrian Solomon, preşedintele Comisiei de muncă, înţelege să utilizeze insulte şi jigniri la adresa noastră, a colegilor de la AUR. Şi da, am ales să reacţionez, pentru că de această dată grobianismul lui Adrian Solomon nu a cunoscut nicio limită şi a folosit apelative şi injurii absolut inacceptabile la adresa noastră şi a colegului meu Ringo Dămureanu”, a mai afirmat Tănasă.

 

Discurs agresiv al lui Adrian Solomon, în Parlament, despre parlamentarii AUR: au probleme „de sorginte medicală”

 

Episodul tensionat dintre Dămureanu şi Solomon a început în timpul dezbaterii din plenul Camerei Deputaţilor referitoare la proiectul de lege prin care s-a instituit contribuţia de solidaritate, în momentul în care deputatul AUR a reproşat că la Comisia de muncă acest proiect a fost adoptat cu încălcarea regulamentului, iar Solomon i-a replicat acestuia că a lipsit de la şedinţa comisiei.

Preşedintele Comisiei pentru muncă, Adrian Solomon (PSD), a spus că Dămureanu minte, iar toate ieşirile lui şi ale colegilor săi din AUR la adresa sa „au o sorginte medicală” şi le-a recomandat să meargă să se trateze.

VEZI AICI prima explicație a lui Dan Tănasă.

 

Cine este Adrian Solomon, politicianul care ar fi făcut scandal în Parlament

 

Adrian Solomon este cunoscut publicului larg mai degrabă prin conflictele în care a fost implicat, de-a lungul timpului. În 2020, în perioada restricțiilor COVID, controversatul politician a fost dat afară dintr-o shaormerie din Centrul Vechi pentru că a început să facă scandal.

El a început să țipe și să înjure personalul care a refuzat să-l servească pentru că nu purta mască. Parlamentarul s-a ales și cu o amendă, în urma episodului ridicol, o sancțiune în valoare de 2.600 de lei.