La un pas de bătaie în Parlament. Scandal între deputații PSD și AUR: „Nu eu te-am făcut prost, ci…”

Tensiuni în Parlament, în ziua în care s-a discutat despre taxe și impozite. Conflictul i-a avut în prim-plan pe Adrian Solomon, de la PSD și pe Dan Tănasă, de la AUR. 

03 mai 2023, 11:24
La un pas de bătaie în Parlament. Scandal între deputații PSD și AUR: „Nu eu te-am făcut prost, ci…”

În imaginile surprinse în Parlament, se vede cum Dan Tănasă se duce amenințător către Adrian Solomon, așezat pe scaun. Deputatul AUR să răstește la PSD-ist, în timp ce este ținut de colegul de partid, Ringo Dămureanu, dar și de alții.

În urma evenimentului, Dan Tănasă a oferit explicații. Deputatul susține că totul a pornit după ce Ringo Dămureanu a reproșat PSD-iștilor că au susținut o ședință în Parlament fără a fi întocmit cvorum. În replică, Solomon i-ar fi transmis politicianului AUR că este „prost”. Dămureanu l-ar fi întrebat pe PSD-ist cum își permite să-l facă „prost”, iar Solomon ar fi replicat:

„Nu eu te-am făcut prost, ci mă-ta!”.

Astfel, Dan Tănasă a intervenit, susține acesta și „i-a urat de bine” la rândul său, PSD-istului. „Evident, nu am putut să tolerez aceasăt mojicie”, susține deputatul.

„Nu este prima dată când domnul Solomon are un astfel de comportament, când vorbește astfel despre noi, cei de la AUR (…) Nu am nicio problemă să ne atacăm pe idei politice, dar nu pot să fiu de acord să ne băgăm și mamele în aceste discuții. Cred că domnul Solomon a întrecut limita”, a comentat Dan Tănasă, la Antena 3.

Dan Tănasă susține că partidele aflate la putere au pretenția ca opoziția să meargă cu capul plecat.

„Doar în sistemele totalitare, staliniste, există această dorință, de a educa într-un anume fel. Există niște colegi care-și împărtășesc această mentalitate stalinistă, de a-i dresa pe ceilalți (…) Înțeleg că deranjăm pe unii, dar nu-i nicio problemă, mergem mai departe”, a mai transmis Dan Tănasă.

Anul trecut, Adrian Solomon s-a remarcat printr-un amendament al unui proiect de lege prin care a propus amnistierea plagiatorilor care și-au obținut titlul de doctor înainte de anul 2011.

Dan Tănasă este cunoscut pentru activismul în privința drepturilor românilor din așa-zisul „ținut secuiesc”.