AUR face strategii pentru alergeri: „Dacă va candida Ciolacu, candidez și eu la prezidențiale”. Ce cărți joacă partidul lui George Simion

Pentru că alegerile sunt la o aruncătură de băț, partidele au pus la punct diverse strategii pentru a atrage cât mai mult voturi. AUR vrea să atace pe toate fronturile.Iar în ceea ce privește prezidențialele, candidatura lui George Simion depinde de propunerea PSD.

16 nov. 2023, 09:01
AUR face strategii pentru alergeri: „Dacă va candida Ciolacu, candidez și eu la prezidențiale”. Ce cărți joacă partidul lui George Simion
AUR face strategii pentru alergeri: „Dacă va candida Ciolacu, candidez și eu la prezidențiale”. Ce cărți joacă partidul lui George Simion

Partidul AUR este încrezător că poate obține un succes remarcabil în alegerile de anul viitor, având în vedere intrarea sa în Parlament, eveniment care a surprins mulți analiști politici.

Citește și: George Simion și Ilinca au aflat sexul bebelușului. Ce promisiune i-a făcut liderul AUR copilului său: „Tatăl tău va face tot ce îi stă în putere…”

Sondaje interne comandat de AUR dau partidul „pe primul loc la europarlamentare, cu 29%, față de partidul de pe locul doi, PSD – 26%. „PNL dacă ia 12% e bine”, spun sursele citate.

În cadrul alegerilor locale, Partidul AUR își propune să obțină un număr semnificativ de primari, iar strategia sa include atragerea actualilor edili. Un obiectiv bine conturat este și ocuparea funcției de viceprimar al Capitalei. În privința alegerilor parlamentare, partidul lui George Simion își propune să depășească pragul de 100 de mandate.

„Dacă va candida Ciolacu, candidez și eu la prezidențiale. Dacă va candida Geoană, nu am șanse. Dar să candidez e un scenariu pe care PSD îl dorește, așa că e bine să stăm să așteptăm. Avem mai multe variante, i-am testat pe mulți – Terheș, Dan Puric, Ioan Aurel Pop. Mircea Diaconu are probleme de sănătate și a fost operat. E diferență de 10% între mine și Ciolacu”, ar fi spus George Simion în discuții informale la partid.

AUR ar intra la guvernare „doar dacă ieșim pe primul loc la parlamentare” sau dacă ar câștiga alegerile prezidențiale. Culmea este că partidul are momentan mai multe „canale de comunicare” deschise cu PNL decât cu PSD pentru că AUR l-ar fi iritat pe Ciolacu.

„Relația cu Șoșoacă e foarte bună, să îi dea Dumnezeu sănătate!”, mai spun surse din partidul lui Simion, conform cărora fosta senatoare a partidului, acum în fruntea partidului SOS România, ar putea trece pragul electoral cu ajutor din partea AUR.

„Șoșoacă ne este utilă, fiindcă devenim frecventabili. Poate trece pragul, chiar m-ar bucura”, consideră un lider AUR.

Citește și: George Simion, întrebat dacă o ia pe Elena Lasconi în AUR: „E un primar incapabil. Ce să demonstreze mai departe” | EXCLUSIV