AUR intră în grevă parlamentară pe termen nelimitat: Totul e în semn de protest faţă de blocarea moţiunii de cenzură

AUR intră în grevă parlamentară pe termen nelimitat, în semn de protest faţă de blocarea moţiunii de cenzură.

20 sept. 2021, 20:14
AUR intră în grevă parlamentară pe termen nelimitat: Totul e în semn de protest faţă de blocarea moţiunii de cenzură

AUR intră în grevă. uUPDATE. Parlamentarii AUR anunţă că intră în grevă pe termen nelimitat, nemulţumiţi de blocarea moţiunii de cenzură pe care formaţiunea a depus-o împreună cu USR PLUS. ”Este singura soluţie împotriva nesimţirii celor care s-au găsit stăpâni peste Constituţie şi peste firava democraţie din România”, afirmă liderul AUR George Simion.

Parlamentarii AUR au anunţat, luni, că intră în grevă până în momentul în care moţiunea de cenzură ajunge la vot.

Cu un banner cu mesajul ”Grevă” şi afişe pe care scria acelaşi lucru, parlamentarii au protestat, în linişte, pe holurile Parlamentului.

”Grevă. Asta vom face în Parlamentul României până când democraţia este respectată. Facem grevă pentru că este singura soluţie împotriva nesimţirii celor care s-au găsit stăpâni peste Constituţie şi peste firava democraţie din România. Facem grevă până când moţiunea de cenzură ajunge să fie votată”, a afirmat George Simion.  Acesta a precizat că protestul a continua pe holurile Parlamentului, în linişte, zilnic.
”Până nu intră moţiunea la vot, nici noi nu intrăm la vot şi nu votăm nici în comisii (…) voi ne-aţi trimis în Parlament să ne luptăm pentru voi şi să-l dăm jos pe Cîţu, iar ei nu vor pentru că au blat”, a mai afirmat Simion.
Colegii săi au purtat afişe prin care cer votarea moşiunii, dar au protestat şi faţă de introducerea certificatului verde.
”Obligativitatea înseamnă dictatură! Nu certificatului verde” , ”Votaţi moţiunea”, ”Respectaţi Constituţia! Votaţi moţiunea”, sunt unele dintre mesajele purtate de parlamentarii AUR.
AUR intră în grevă parlamentară pe termen nelimitat. Anunţul a fost făcut de Sorin Lavric. Acesta adaugă că senatorii AUR vor fi prezenţi în plen, însă nu vor vota, iar ulterior vor merge la Camera Deputaţilor pentru a protesta din nou.

AUR intră în grevă parlamentară pe termen nelimitat: Totul e în semn de protest faţă de blocarea moţiunii de cenzură

„Senatorii AUR vor fi în plen, dar vom sta sus, la balcon. Nu vom participa la dezbateri şi nu vom vota, iar apoi, la ora 15,00, vom merge toţi la Camera Deputaţilor, unde vom protesta din nou. Seara vom merge în Piaţa Victoriei ca să prelungim greva cu celălalt protest legat de celălalt abuz şi anume acest certificat verde, care este, de fapt, o patalama de segregare medicală a românilor. Aşadar, AUR se află în grevă pe termen nelimitat.

Când va fi depusă vom înceta greva. Dar vă daţi seama că acum invocă pretextul aşteptării verdictului de la Curtea Constituţională şi nu o să se întâmple nimic până la alegerile din PNL, aşa că nu ne facem iluzii. Dar e singurul mod în care putem atrage atenţia”, a declarat Sorin Lavric.

Curtea Constituţională a decis, joi, că va dezbate, în 28 septembrie, sesizarea Guvernului referitoare la moţiunea de cenzură. Cu alte cuvinte, o decizie legată de sesizarea premierului Cîţu va fi luată după Congresul PNL.

Guvernul a sesizat miercuri Curtea Constituțională a României în privința moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR, în care acuză că nu au fost respectate procedurile în privința semnăturilor și a înștiințării în Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament.

Executivul a cerut CCR să constate că, atât sub aspectul condițiilor de validitate pentru inițierea moțiunii de cenzură, cât și sub cel al obligației comunicării acesteia către Guvern la data depunerii împiedică continuarea derulării procedurii parlamentare prin trecerea la etapele prezentării și dezbaterii moțiunii de cenzură.

Curtea Constituţională a României a dispus miercuri ca, până la data de 15 septembrie, părţile să îşi exprime punctul de vedere în legătură cu sesizarea premierului Florin Cîţu cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională dintre Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR.

Citeşte şi: Sondaj CURS septembrie 2021: Românii nu vor alegeri anticipate. Dacă moţiunea AUR USR PLUS trece, Florin Cîţu va fi demis
 

 


loading...