Sondaj CURS: PSD 36%, PNL – 19%, AUR – 14%, USR PLUS – 11%

Pandemia în revenire şi majorarea preţurilor au erodat masiv guvernarea PNL, care, potrivit ultimei cercetări sociologice, este ameninţată şi de AUR în privinţa intenţiei de vot.

19 sept. 2021, 18:48
Sondaj CURS: PSD 36%, PNL – 19%, AUR – 14%, USR PLUS – 11%

Sondaj CURS: Ruptura din PNL şi USR_PLUS a dăunat ambelor formaţiuni politice. Dacă adăugăm majorările de preţuri şi retricţiile inerente pandemiei, urcă pe valul 4 PSD şi AUR, formaţiuni care par favorizate în cazul unor eventuale alegeri anticipate.

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) la comanda PSD arată că, dacă mâine ar fi alegeri parlamentare, PSD ar obține 36%, PNL – 19%, AUR – 14%, USR PLUS – 11%.

UDMR și PMP ar obține 5%, iar PPU-sl, partidul susținut de patronul trustului Antena, Dan Voiculescu, ar obține 4%. Toate procentele sunt valabile la o prezență de vot de 42%.

Dacian Cioloş este categoric: „Nu există nicio şansă să continuăm cu Florin Cîţu premier. Joacă poker cu Guvernul”

Un procent mare de intervievați, de 75%, se consideră bine informați despre criza politică, iar 45% dintre repondenți consideră că PSD nu ar trebui să depună moțiune de cenzură. Tot 45% dintre cei care au participat la sondaj consideră că alegerile anticipate nu ar fi soluția pentru rezolvarea crizei.

Alți 42% cred că, dimpotrivă, o nouă rundă de alegeri generale ar fi cheia detensionării politice, iar 43% dintre intervievați consideră că PSD ar trebui să inițieze propria procedura legislativă pentru moțiunea de cenzură.

sondaj-CURS-PSD-septembrie

Același sondaj arată că 36% din persoanele intervievate au ca principală îngrijorare creșterea prețurilor, iar alte 16% se tem de posibilitatea întoarcerii elevilor la școala online. Doar 3% sunt preocupate de corupție și 13% de valul patru al pandemiei de COVID-19.

Sondajul care schimbă tot. Românii au devenit din ce în ce mai nostalgici după comunism. Problemele cu care se confruntă țara noastră

Sondajul a fost realizat pe 861 de persoane cu vârste de peste 18 ani, cu o marjă de eroare de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%. Sondajul a fost realizat în perioada 8-10 septembrie, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).


loading...