AUR își pregătește guvernul. Gheorghe Piperea și Octavian Bădescu, pe lista miniștrilor pe care George Simion îi vrea la guvernare după alegerile din 2024

Chiar dacă mai este un an până la alegerile din 2024, AUR își pregătește guvernul în cazul în care câștigă alegerile parlamentare. George Simion a anunțat deja numele a doi miniștri pe care îi vrea în guvernul pe care îl va crea dacă AUR câștigă alegerile.

04 iun. 2023, 00:16
AUR își pregătește guvernul. Gheorghe Piperea și Octavian Bădescu, pe lista miniștrilor pe care George Simion îi vrea la guvernare după alegerile din 2024
AUR își pregătește guvernul

AUR își pregătește guvernul. Cei doi miniștri pe care George Simion îi vrea în guvernul său sunt avocatul Gheorghe Piperea și economistul Octavian Bădescu.

Citește și George Simion, gata de anticipate. I-a atras în AUR pe Gheorghe Piperea și pe Cristian Terheș: „Cu siguranță suntem pe primul loc în preferințele românilor” | EXCLUSIV

AUR își pregătește guvernul

Liderul AUR a anunțat că în cazul în care partidul său va câștiga alegerile parlamentare din 2024, Ministerul Justiției va fi condus de avocatul Gheorghe Piperea, iar Ministerul Finanțelor va fi condus de către economistul Octavian Bădescu.

„Îl anunț pe domnul Ponta că avem propunere de ministru de Finanțe. Domnul Ponta spunea că facem opozitie, dar ce facem cu guvernarea. La Finanțe îl avem pe domnul Octavian Bădescu, la Justiție pe Gheorghe Piperea, nu o să dau toate numele”, a declarat George Simion.

George Simion a subliniat că partidul său va guverna cu cine vrea președintele țării, în cazul în care va câștiga candidatul AUR.

„Vor apărea și forțe politice noi, putem colabora și cu câțiva din PSD sau PNL. Vedem după europarlamentare care este scorul de atunci”, a mai spus George Simion.

Gheorghe Piperea este un cunoscut avocat și profesor universitar. Fondatorul societății ”Piperea&Asociații” a devenit extrem de cunoscut în România în contextul crizei economice declanșate în anul 2008, după ce a intentat o serie de procese colective împotriva băncilor.

În 2009 a încercat să candideze la alegerile prezidențiale însă nu a strâns numărul necesar de semnături. Trei ani mai târziu a candidat în pentru camera Deputaților, dar nu a reușit să obțină un mandat de parlamentar. .

Octavian Bădescu este un cunoscut economist și antreprenor. În 2007 a fondat compania de curierat Sameday, pe care a vândut-o zece a ani mai târziu companiei Emag. În 2020, a candidat pentru Primăria Municipiului București, susținut de Partidul Alternativa Dreaptă. A fost director la PrioriPost, din cadrul Poștei Române, și membru în Consiliul de Administrație al companiei ELCEN București.

În prezent, omul de afaceri deţine compania de consultanţă şi intermediere imobiliară Freedom Group. Recent, Octavian Bădescu a lansat cartea ,,Pentru o Românie de aur“, care propune idei alternative la structura actuală a societăţii şi economiei.

Citește și Avocatul Gheorghe Piperea avertizează. Vin vremuri și mai grele decât perioada COVID: „Vor urma răzbunări ale acestor oameni și anarhie. Oamenii obișnuiți vor suferi”