AUR respinge pașaportul de vaccinare anunțat de Comisia Europeană. „Măsura va alimenta opiniile că se dorește un control strict al populației”

Partidul AUR a anunțat că decizia Comisiei Europene de a introduce un pașaport european de vaccinare COVID este una discriminatorie deoarece se va limita libertatea de mișcare a cetățenilor europeni.

01 mart. 2021, 18:22
AUR respinge pașaportul de vaccinare anunțat de Comisia Europeană. „Măsura va alimenta opiniile că se dorește un control strict al populației”

AUR respinge pașaportul de vaccinare anunțat de Comisia Europeană. Conform AUR, în condițiile în care măsura va fi adoptată, atunci se vor crea două categorii de cetățeni. Mai exact, cei care se vor bucura de libertate și cei care vor fi sancționați.

Reprezentanții AUR susțin că măsura este una discriminatoriu și cer autorităților statului român să se opună acestei măsuri antidemocratice și periculoase pentru libera circulație. De asemenea, aceștia au precizat că necesitatea unui test negativ la ieșirea și intrarea din țară este o măsură de protecție suficientă.

Citește și: George Simion (AUR) cere suspendarea lui Klaus Iohannis şi alegeri anticipate. „Nu vedem altă soluţie. Pe noi ne deranjează corupţia”

AUR respinge pașaportul de vaccinare anunțat de Comisia Europeană

”Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu îngrijorare de intenția Comisiei Europene de a introduce un pașaport digital de vaccinare anti-COVID-19, prin care se va limita libertatea de mișcare a cetățenilor europeni.

Dacă această măsura va fi adoptată se vor crea două categorii de cetățeni: cei care se vor putea bucura de libertatea de mișcare și cei care vor fi sancționați pentru opiniile lor sau pentru faptul că nu fac parte din categoriile prioritate de populație care sunt imunizate prin vaccinare.

Introducerea unui pașaport digital de vaccinare este echivalentă cu impunerea unui act de identitate european prin care se discriminează între „cetățeni model” și „cetățeni indezirabili”. Această măsură discriminatorie va alimenta opiniile care consideră că autoritățile naționale, dar mai ales cele internaționale, precum cele de la vârful UE, acționează pentru un control mai strict al populației, pentru sancționarea celor cu opinii dizidente și restrângerea drepturilor și libertăților.

AUR cere autorităților statului român, comisarului din partea României, Adina Vălean, și altor reprezentanți ai României în diversele foruri europene, să se opună acestei măsuri discriminatorii, antidemocratice și periculoase pentru libera circulație a persoanelor, unul din pilonii pe care a fost construită Uniunea Europeană.

Condiționarea deplasării în spațiul comunitar de prezentarea unui test negativ la ieșirea, respectiv intrarea din/în țară este o măsură de protecție suficientă în raport cu posibilitatea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în urma deplasărilor transfrontaliere” , se arată în comunicatul trasmis de partidul AUR.


loading...