EXCLUSIV: AUR vrea suspendarea lui Klaus Iohannis. „După Voiculescu, ţinta principală este cel care se află la vârful piramidei”

George Simion a declarat, joi, în direct la România TV, că AUR nu îl mai vrea pe Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, susţinând că "bine ar fi să se ajungă la o suspendare a preşedintelui". De asemenea, copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor ar vrea ca "toată clasa politică care ne-a condus până acum să plece".

15 apr. 2021, 22:40
EXCLUSIV: AUR vrea suspendarea lui Klaus Iohannis. „După Voiculescu, ţinta principală este cel care se află la vârful piramidei”

AUR vrea suspendarea lui Klaus Iohannis, în condiţiile în care partidul a depășit USR-PLUS în sondaje și devine a treia formaţiune politică în opțiunile electoratului, după cum reiese dintr-un sondaj INSCOP. Formațiunea politică condusă de George Simion e creditată cu 15% din voturi, în timp social-democrații se distanțează de PNL în fruntea clasamentului.

„Nu ne ajută cu nimic scorurile din sondaje atâta timp cât ţara merge în aceeaşi direcţie, spre dezastru. Nu suntem oameni politici, suntem o reflecţie a nemulţumirii românilor. Trebuie ca toată clasa politică care ne-a condus până acum să plece

Bine ar fi să se ajungă la alegeri anticipate, dar nu văd cum s-ar putea lucrul ăsta. Bine ar fi să se ajungă la o suspendare a preşedintelui”, a declarat George Simion, în emisiunea „Punctul Culminant” de la România TV.

Citeşte şi: Elena Udrea, dezvăluiri uluitoare despre drama din Costa Rica. „Nu mai aveam lapte praf să hrănesc copilul. S-au făcut nişte abuzuri uriaşe”

Întrebat dacă AUR ar susţine formarea unui Guvern, în situaţia în care Executivul condus de Florin Cîţu ar pica prin moţiune de cenzură, George Simion a afirmat că nu va colabora cu „partidele sistemului”.

„Nu o să cădem la pace cu partidele sistemului. Mergem până la capăt! Suntem singurii care au curaj să spună că măsurile acestea de restricţie au fost aberante. Aceste măsuri au dus la noi infectări.

Ne bucură faptul că a plecat domnul Voiculescu, dar nu e suficient. Tot regimul Iohannis trebuie să plece”, a precizat George Simion.

Mai mult, deputatul a precizat că AUR vrea să obţină suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

„De două luni şi jumătate am protestat şi românii au obţinut plecarea lui Voiculescu. O să obţinem şi plecarea lui Iohannis.

Nu putem să aşteptăm până în 2024. Iohannis are tot aparatul (…) S-a implicat în alegeri, total neconstituțional! Nu îl mai vrem pe Klaus Iohannis la Cotroceni!

AUR nu îl mai vrea pe Klaus Iohannis la Cotroceni şi după Voiculescu, ţinta principală este cel care se află la vârful piramidei, sistemul antiromânesc”, a mai precizat George Simion, copreşedinte AUR.

Citeşte şi: AUR a contestat restricţiile din starea de alertă la Curtea de Apel Bucureşti. George Simion: „Trăim aproape într-o dictatură”