Aurelia Loacă (FRPCA): Legea pentru eutanasierea câinilor nu este constituţională

Vicepreşedintele Federaţiei Române pentru Protecţia şi Controlul Animalelor (FRPCA) Aurelia Loacă a declarat marţi că legea privind câinii fără stăpân adoptată marţi de Camera Deputaţilor nu poate fi pusă în aplicare pentru că nu este constituţională, întrucât Curtea Constituţională s-a pronunţat deja în legătură cu eutanasierea câinilor fără stăpân.

RomaniaTV.net
10 sept. 2013, 16:26
Aurelia Loacă (FRPCA): Legea pentru eutanasierea câinilor nu este constituţională

Potrivit Aureliei Loacă, încă de acum doi ani Curtea Constituţională şi-a spus punctul de vedere în legătură cu eutanasierea câinilor, iar în prezent nu poate avea un alt punct de vedere.

Legea dată azi de Parlament nu poate fi pusă în aplicare, pentru că nu este constituţională. Iar dacă prin absurd această legea ar fi declarată constituţională, problema câinilor de pe străzi nu va fi rezolvată, pentru că această lege nu face nicio referire la câinii abandonaţi din gospodării. Este o lege pripită, care nu rezolvă problema câinilor„, a spus Aurelia Loacă.

Citeşte şi Legea EUTANASIERII, votată în Parlament. Sute de iubitori de câini protestează în Capitală VIDEO

În opinia vicepreşedintelui FRPCA, singurii vinovaţi de nerezolvarea problemei câinilor de pe străzi sunt politicienii, care au cheltuit sute de milioane de euro de la buget pentru aceste patrupede, dar nu au făcut nimic în acest sens. Aurelia Loacă a afirmat că legea votată marţi este pripită, iar politicienii încearcă să creeze o nouă diversiune folosindu-se de moartea unui copil, aceea de a arunca vina pe ONG-uri şi pe iubitorii de animale care nu iau un leu de la buget pentru aceste animale, ci folosesc doar fonduri private.

Dacă noi, ONG-urile, sterilizăm un câine cu 20 de euro, la unele primării o sterilizare costă şi 500 de euro. Nu mai vorbesc de faptul că, de exemplu, la Craiova crotaliile puse gratuit de ONG-uri au fost înlocuite anul acesta cu 50 de lei bucata. Numai în Craiova, Primăria a cheltuit în acest an pentru câini suma de trei milioane de lei, bani care s-au dus la diverse firme. Şi atunci cum să îşi dorească să nu mai fie câini pe stradă?

Citeşte şi A fost suplimentat numărul de hinghieri în Capitală

Politicienii au reuşit să creeze o adevărată psihoză nenorocită în aceste zile: oamenii cărora le este frică de animale sunt împotriva iubitorilor de animale şi invers. Eu îi înţeleg pe cei cărora le este frică de câini, dar nu înseamnă că, dacă îi vom omorî, nu vom mai avea câini de străzi„, a afirmat Aurelia Loacă.

Vicepreşedintele FRPCA a declarat că fără un recensământ al tuturor câinilor din gospodării şi fără sancţiuni pentru cei care aruncă puii pe stradă nu se va putea soluţiona problema câinilor de pe străzi.

Citeşte şi Primarul Sorin Oprescu propune anularea referendumului legat de eutanasierea câinilor maidanezi