Aurelian Bădulescu a postat o fotografie care îl înfăţişează pe Iohannis ca Hitler. PNL somează PSD să-l excludă din partid

Fostul viceprimar a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu preşedintele Klaus Iohannis, căruia i-a adăugat, într-un program de editare, o mustaţă asemănătoare celei pe care o purta dictatorul nazist Hitler, fapt ce a determinat conducerea PNL să ceară social-democraţilor să-l excludă din partid pe Bădulescu.

20 nov. 2020, 17:33
Aurelian Bădulescu a postat o fotografie care îl înfăţişează pe Iohannis ca Hitler. PNL somează PSD să-l excludă din partid

Aurelian Bădulescu, fost viceprimar PSD al Capitalei și mâna dreaptă a Gabrielei Firea, a postat vineri pe Facebook o fotografie în care președintele Klaus Iohannis apare în postura dictatorului nazist Adolf Hitler.

„Iohannismul e acea doctrină de distrugere a identității naționale și de renaștere a internaționalismului marxist. Printr-o serie de măsuri politice, doctrina fixează principiile de bază ale cedării Suveranității naționale. Aceasta vizează punerea la dispoziția cuplului Merkel-Macron a întregii resurse umane și naturale a României”, este textul care însoţeşte imaginea postată de Bădulescu.

Aurelian Bădulescu riscă să fie exclus din PSD

PNL a reacționat și a ”somat” PSD să îl excludă din partid de urgență pe Aurelian Bădulescu și să se delimiteze de atacurile acestuia la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Fotografia postata de Badulescu

”Atacurile suburbane ale unor reprezentanți ai PSD la adresa președintelui Klaus Iohannis sunt revoltătoare și depășesc orice limită a polemicii politice, aducând atingere demnității umane prin retorica degradantă promovată. Astăzi a fost rândul fostului viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, să lanseze pe o rețea de socializare o imagine abjectă, în care sunt folosite simboluri care aparțin unui regim dictatorial și criminal din istoria Europei. Somăm conducerea PSD să ia de urgență decizia de excludere din partid a lui Aurelian Bădulescu și să se delimiteze explicit și fără echivoc de mesajele promovate de acesta”, se arată în comunicatul PNL, conform G4Media.

De asemenea, PNL cere ”organelor abilitate să se sesizeze cu privire eventualele fapte penale săvârșite de Aurelian Bădulescu, precum și de alți reprezentanți ai PSD care au distribuit mesajele acestuia de pe o pagină de socializare, în raport cu prevederile Legii 217/2015 și a OUG 31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii”.

Citeşte şi: CTP îi adresează „altă întrebare” lui Iohannis: „Dacă era primar la Sibiu, cum se scotea la vopsea?”


loading...