Aurelian Bădulescu, acuzaţii grave la adresa lui Valeriu Stoica după ce s-a pierdut procesul legat de companiile municipale

Publicat: Sâmbătă, 15 Decembrie 2018 15:32 // Actualizat: Sâmbătă, 15 Decembrie 2018 16:10 // Sursa: romaniatv.net

Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti, în anul 2017. Viceprimarul PSD al Bucureștiului, Aurelian Bădulescu, îi acuză pe cei de la USR de legături cu completul care a decis desființarea companiilor municipale.

Foto: Romania TV

Conform lui Bădulescu, Dan Barna a luat legătura cu Valeriu Stoica, fost ministru al Justiției, care ar fi pus o profesoară universitară să redacteze o opinie juridică pe care să le-o trimită judecătorilor de la CAB care au dat sentința în cazul companiilor municipale pentru a fi însușită de aceștia în redactarea motivării.

"E o întrebare pe care aș vrea să o adresez public lui Dan Barna, lucrurile sunt de o gravitate extraordinară. Dacă a discutat cu Valeriu Stoica și au pus o profesoară universitară să emită o opinie juridică astfel încât unul dintre judecători să emită o motivare la decizia Curții de Apel București? Domnul Stoica, acest sforar cu tulpini liberale, e în spatele tuturor afacerilor care au prejudiciat Primăria București. Vom face o plângere penală cu toate aceste elemente și mai avem și altele. Fostul ministru al Justiției satisface toate grupurile de interese pe care le servește, clanuri mafiote care căpușează banul public. Marți voi formula o plângere penală. În interiorul completului e o problemă că nu știu cum să formuleze o motivare, pentru că e ilegal.", a spus Aurelian Bădulescu, sâmbătă, la România TV.

Instanţa a decis, săptămâna trecută, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare ale companiilor municipale. Soluţia este definitivă şi vine la capătul unui proces iniţiat de USR Bucureşti în anul 2017.

Consilierii municipali USR au contestat înfiinţarea acestor companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegale, mai precis, au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri şi nu cu votul a două treimi aşa cum ar fi fost nevoie.

Primarul general, Gabriela Firea, s-a întâlnit cu reprezentanţii tuturor companiilor care fac parte din Holdingul Municipal pentru a discuta despre decizia Curţii de Apel Bucureşti. Firea susţine că societăţile funcţionează potrivit legii şi se va uza de toate căile excepţionale de atac, decizia instanţei fiind definitivă, dar nu şi irevocabilă.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aurelian badulescu companii PMB Gabriela Firea Valeriu Stoica
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7480
RON
19 Feb
noapte 2 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H