Aurelian Bădulescu spune de ce nu-şi poate prelua mandatul de primar Nicuşor Dan: Orban o târâie aşa că nu vrea să se înscrie în PNL

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a declarat că nu PSD este de vină pentru că Nicuşor Dan nu şi-a preluat mandatul de primar al Bucureştiului, ci Ludovic Orban, care aşteaptă ca acesta să se înscrie în PNL. 

22 oct. 2020, 16:43
Aurelian Bădulescu spune de ce nu-şi poate prelua mandatul de primar Nicuşor Dan: Orban o târâie aşa că nu vrea să se înscrie în PNL

„Nicușor Dan nu este azi primar nu din cauza lui Firea si a contestatiilor noastre, ci din cauza balciului din Prefectura Bucuresti A fost o decizie a Tribunalului Bucuresti care spune ca primar e Nicusor Dan si valideaza. Nu conteaza daca noi facem o plangere impotriva acelei hotarari pentru ca ceea ce decide Tribunalul e executoriu de drept. Inseamna ca eu pot sa contest cat vreau, Nicusor Dan isi poate prelua mandatul. Sa ia legatura cu Orban care o taraie asa ca nu vrea sa se inscrie in PNL.

Va spun in premiera, am avut discutii cu reprezentanti din USR, mi-au spus foarte clar ca isi doresc cel putin pentru primele luni un alt tip de colaborare cu PSD pentru ca vor sa sanctioneze politica lui Orban”, a spus Aurelian Bădulescu la Antena 3. 

Nicuşor Dan a acuzat joi „şicane penibile ale PSD care încearcă să întârzie validarea mandatului de primar general al Bucureştiului”.

„La Bucureşti o să mai aşteptăm cel puţin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD. Sunt 52 de cereri pe care le-au făcut consilieri PSD şi apropiaţi ai PSD care vor fi discutate luni de Curtea de Apel Bucureşti. Sunt motive ridicole. Se vorbeşte de fraudă electorală în acelaşi stil conspiraţionist cu care PSD ne-a obişnuit. Cererile sunt copy/paste, se reiau inclusiv greşelile gramaticale de la una la cealaltă”, a spus primarul ales al Capitalei.

Citeşte şi Nicuşor Dan nu poate deveni primar al Capitalei la o lună de la câştigarea alegerilor. 52 de consilieri PSD i-au contestat mandatul