Nicuşor Dan nu poate deveni primar al Capitalei la o lună de la câştigarea alegerilor. 52 de consilieri PSD i-au contestat mandatul

Primarul general ales, Nicuşor Dan, nu şi-a preluat mandatul la Primăria Capitalei la aproape o lună de la alegerile locale. Nicuşor Dan acuză PSD că face jocuri prin care întârzie numirea noii administraţii. Într-o postare pe Facebook, primarul ales a anunţat că validarea mandatului său de către tribunal a fost contestată prin 52 de cereri de apel, formulate în majoritate de foşti şi actuali consilieri PSD.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 11:43
Nicuşor Dan nu poate deveni primar al Capitalei la o lună de la câştigarea alegerilor. 52 de consilieri PSD i-au contestat mandatul

„Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci și două) cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel.
Urgența PSD nu este însă rezolvarea problemelor orașului, ci intârzierea preluării mandatului meu. Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor „prieteni”.
În același timp, oamenii PSD – cei responsabili de dezastrul din termoficare – cer imperativ apă caldă și căldură în București, uitând că Firea e încă primar în funcție, iar responsabilitatea este încă a ei! Se dovedește acum că respectul Gabrielei Firea și al PSD București față de cetățenii Capitalei e zero. Pesediștii sunt deja ocupați cu campania electorală pentru alegerile parlamentare și înțeleg probabil să-și facă această campanie pedepsind bucureștenii și neglijându-și atribuțiile pe care le au, conform legii, până în ultima zi oficială de mandat.
Cât despre Gabriela Firea, vă amintiți cum, înaintea alegerilor, susținea categoric că nu se ține de scaunul de primar? După ce a arătat că nu știe să piardă, Gabriela Firea nu reușește nici să părăsească cu demnitate funcția de primar”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Nicuşor Dan a fost validat de către Tribunalul Bucureşti în funcţia de primar general al Capitalei la data de 12 octombrie.

„Validează mandatul de primar general al municipiului Bucureşti ales la alegerile autorităţilor administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020 în persoana domnului Dan Nicuşor Daniel. Prezenta încheiere se comunică de îndată prefectului şi secretarului general al municipiului Bucureşti cu obligaţia aducerii la cunoştinţa publică prin afişare la sediul unităţii administrativ teritoriale, în termen de cel mult 24 ore de la comunicare. Cu drept de apel pentru cei interesaţi în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţa publică, cererea de apel urmând a fi depusă la tribunal”, se arată în decizia tribunalului.

Conform datelor finale transmise de Autoritatea Electorală Permanentă, Nicușor Dan, candidatul independent susținut de PNL, USR și PLUS, a înregistrat 42,81% din voturi (282.631).

Imediat după se clasează Gabriela Firea, din partea PSD, care a obținut 37,97% din voturi, mai exact 250.690 de voturi.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este difinitivă, putând fi atacată cu recurs, ceea ce s-a şi întâmplat.