Viceprimarul Capitalei avertizează: În trei zile Bucureştiul nu va mai face faţă epidemiei de coronavirus

Viceprimarul Capitalei solicită activarea stării de urgenţă, după ce au fost confirmate opt noi cazuri de infectare cu coronavirus în Bucureşti. Mai mult, Aurelian Bădulescu a precizat la România TV că în curând Bucureştiul nu va mai face faţă numărului de persoane infectate cu virusul COVID-19. 

10 mart. 2020, 15:02
Viceprimarul Capitalei avertizează: În trei zile Bucureştiul nu va mai face faţă epidemiei de coronavirus

„Aceasta este prima zi de creştere a numărului de persoane infectate cu coronavirus. Dacă această creştere va continua, începem să avem o problemă. Este un semnal de alarmă pe care noi l-am tras şi l-am înaintat către Comitetul Special pentru Situaţii de Urgenţă. Orice astfel de calup mare care merge într-o unitate spitalicească, consemnează şi un grup de persoanl medical. De aici apar problemele. Dacă va exista această rată de infestare, vă spunem că în trei zile municipiul Bucureşti nu mai are capacitatea să facă faţă unor astfel de cazuri”, a spus Aurelian Bădulescu la România TV.

Reamintim că opt noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în Capitală. Trei dintre persoanele depistate pozitiv cu coronavirus sunt rude ale bărbatului în vârstă de 60 de ani, fost ofiţer MAI, anunţat luni cu coronavirus. Este vorba despre fiul, nora şi nepotul în vârstă de 3 ani al bărbatului confirmat cu coronavirus luni. Tot marţi, Grupul de comunicare strategică a anunţat că pe lângă cei trei, alte cinci persoane care au călătorit în Israel, Germania și Marea Britanie au fost depistate pozitiv cu coronavirus. În acest moment, numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 25.

„Astăzi, au fost confirmate 8 cazuri noi de infectare cu COVID-19 (coronavirus), toate în București. Dintre acestea, 3 sunt contacți ai bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19 ieri, 9 martie, în București, unul este contact al primei persoane diagnosticate cu COVID-19 în București, iar 2 au călătorit recent în Israel, unul în Germania și unul în Marea Britanie.

Cele 20 de persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova”, a anunţat Grupul de comunicare strategică.

Citeşte şi Klaus Iohannis, somat să declare stare de urgenţă din cauza coronavirusului