Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, citat de DIICOT în „Dosarul din 10 august”

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a  fost chemat, joi, la DIICOT în legătură cu dosarul evenimentelor din 10 august.

18 dec. 2019, 09:22
Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, citat de DIICOT în „Dosarul din 10 august”

Aurelian Bădulescu a declarat că are calitatea de martor şi că va aduce noi lămuriri.

„Au venit şi mi-au înmânat citaţia, astfel că am fost înştiinţat că am fost chemat la DIICOT în cauza cercetărilor din 10 august, mâine la ora 10:00. Din câte observ, DIICOT se grăbeşte să lămurească lucrurile, ceea ce mă bucură foarte tare, pentru că este momentul să vedem cine şi cât a fost implicat în evenimentele din 10 august. Declaraţia mea de mâine va aduce noi lămuriri privind evenimentele din 10 august. Am calitate de martor”, a spus Aurelian Bădulescu.

Carmen Dan, citată la DIICOT în „Dosarul 10 august”

Aurelian Bădulescu a fost audiat în februarie în legătură cu evenimentele din 10 august 2018, de la protestul desfăşurat în Piaţa Victoriei.

„Le-am explicat procurorilor că am obosit pe stradă oamenii să mă facă parte a anumitor evenimente care s-au întâmplat în acea zi. Trebuie lucrurile să fie puse în ordine şi atunci cred că aceste declaraţii sunt binevenite şi nu fac decât să lămurească cursul anchetei”, a declarat atunci Aurelian Bădulescu, la ieşirea de la Parchet.

Acesta a reiterat ideea că a afirmat că ar fi minţit anterior la audierile pe tema violenţelor din 10 august ca un vector de atragere a atenţiei: „Chesiunea cu minciuna este legată de o metaforă, sau un vector de atragere a atenţiei. (…) Trebuie să avem puţină răbdare, să lăsăm organele de urmărire penală să-şi facă treaba şi să înţelegem cu toţii ce s-a întâmplat atunci. Ceea ce am pus la dispoziţia procurorilor a fost ceea ce ştiau, dar am nuanţat în aceste ore de audiere elementele care duc spre atragerea răspunderii anumitor evenimente sau înţelegerea anumitor moduri în care s-a acţionat în acea seară”, a mai spus Aurelian Bădulescu.