Carmen Dan, citată la DIICOT în „Dosarul 10 august”

Carmen Dan, fostul ministru de Interne, a fost citată a martor de DIICOT în "Dosarul 10 august". De asemenea, Bogdan Pârlog, procurorul militar care a demarat dosarul evenimentelor din 10 august din Piața Victoriei, a fost şi el citat de DIICOT ca martor.

18 dec. 2019, 07:47
Carmen Dan, citată la DIICOT în „Dosarul 10 august”

Carmen Dan, fost ministru al Internelor în timpul mitingului din 10 august 2018, a fost citată ca martor de DIICOT în dosarul care investighează violențele jandarmilor, pentru vineri, 20 decembrie 2019.

Marcel Vela, despre 10 august 2018:”Regizorii au fost oameni din sistem, în legătură cu politicienii”. Schimbări la vârful Jandarmeriei

Procuorii au început audierile în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei, miercuri, 18 decembrie 2019, fiind citat ca martor Bogdan Pârlog, procurorul militar care s-a sesizat din oficiu şi a demarat ancheta cu suspiciuni că jandarmii ar fi folosit nejustificat substanţe lacrimogene.

Carmen Dan a susținut permanent că nu a ordonat riposta violentă a jandarmilor asupra manifestanților, dar informațiile declasificate au demonstrat că ea a fost la comanda ministerului în acea zi, scrie G4Media. Mai mult, Carmen Dan a spus că s-a întors special mai devreme, din concediu, pentru a fi la serviciu.