Aurelian Vasea Şoric, celebrul „Case close”, în mijlocul unui nou scandal. Fostul şef al IPJ Neamţ acuzat că a agresat un minor VIDEO

Controversatul Șoric, fostul șef al Poliției Neamț, este acuzat că a bătut un tânăr, pe o stradă din Piatra Neamț. Momentul a fost filmat de un trecător, iar pe imagini se vede cum tânărul, căzut la pământ, este bătut cu un baston de cauciuc.

RomaniaTV.net
23 iun. 2020, 05:13
Aurelian Vasea Şoric, celebrul „Case close”, în mijlocul unui nou scandal. Fostul şef al IPJ Neamţ acuzat că a agresat un minor VIDEO

Aurelian Vasea Şoric a intrat în atenţia opiniei publice pentru că, după uciderea lui Gheorghiţă Mararu, un interlop din Piatra Neamţ, în noiembrie 2010, a făcut declaraţii şocante, în care lua apărarea cămătarilor. În anii ce au urmat, acesta a dat de şase ori examenul de intrare în barou, pentru a deveni avocat, dar a picat de tot atâtea ori, şi a încercat în 2013 chiar să devină judecător, având în vedere că îndeplinea condiţiile, este absolvent de Drept, are cinci ani de experienţă şi are cazierul curat.

Scenele pentru care Şoric a ajuns din nou în lumina reflectoarelor au fost surprinse duminică, în apropiere unei școli din Piatra Neamț. Pe imagini se vede cum un tânăr este pus la pământ și bătut de un bărbat, cu un baston de cauciuc. Potrivit presei locale, totul ar fi pornit de la un conflict pe care fiul fostului comandant al Poliţiei Neamţ, comisarul şef Aurelian Vasea Şoric, l-a avut cu un adolescent. Unul dintre martori a sunat la 112, iar la fața locul a ajuns un echipaj de polițiști. A fost deschis și un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe, care nu-l vizează, deocamdată, pe Şoric.

Contactat de publicația ziarpiatraneamt.ro, Aurelian Șoric a declarat că nu a fost vorba de nicio agresiune din partea sa. Acesta a aflat că fiul său este în pericol, fiind amenințat de mai multe persoane, dintre care una posibil înarmată cu un cuțit. Când Aurelian Șoric a ajuns la fața locului, minorul care susține că ar fi fost agresat de fostul comandant al IPJ Neamț era căzut. Aurelian Șoric declară că nu l-a agresat pe acesta, ci doar a gesticulat.

Fostul șef al IPJ Neamț a mai declarat că situația de la fața locului a fost tocmai invers și că fiul său a fost în realitate victima, intenționând să obțină un certificat medico-legal în acest sens pentru a depune plângere împotriva agresorilor.

Citeşte şi: Aurelian Şoric se vrea judecător, după ce a ratat intrarea în Barou