Aurul, tratamentul surpriză împotriva cancerului de prostată

Un tratament cu nanoparticula din aur, testatîn laborator, prezintă mai puţine inconveniente faţă de chimioterapia clasică, în tratarea cancerului de prostată.

RomaniaTV.net
22 iul. 2012, 13:03
Aurul, tratamentul surpriză împotriva cancerului de prostată

Autorii unui studiu publicat recent într-o revistă de specialitate indică faptul că prin combinaţia unui compus din planta de ceai cu nanoparticule din aur radiactiv, cercetărorii americani speră să dezvolte un nou tratament eficiet contra cancerului de prostată.

„În studiul nostru, am arătat că un compus prezent în frunzele de ceai era atras de celulele canceroase de la prostată. Atunci când se combină compusul din ceai cu nanoparticule din aur radioactiv, acel compus ajută nanoparticulele să ajungă la locul specific al tumorii şi să distrugă celulele tumorale”, a declarat Kattesh Katti, profesor de radiologie la şcoala de medicină de la Universitatea Missouri-Columbia, unul dintre autorii studiului.

Graţie acestui detaliu, cercetătorii au posibilitatea de a utiliza doze de câteva mii de ori mai mici decât în cazul chimioterapiilor, evitând astfel afectarea altor organe, relatează mediafax.ro.

Experimentele realizate pe şoareci au arătat reduceri semnificative în volum ale tumorilor, după 28 de zile de tratament în care au fost efectuate doar una sau două injecţii cu nanoparticule.