AUSTERITATE LA UE: Preşedinţia daneză renunţă la apa minerală

Publicat: Marţi, 10 Ianuarie 2012 18:01 // Actualizat: Marţi, 10 Ianuarie 2012 19:38 // Sursa: Mediafax

Preşedinţia daneză a UE a anunţat măsuri de reducere a cheltuielilor, în contexul austerităţii din Europa, iar printre acestea se află şi înlocuirea apei minerale cu apă de la robinet, mai puţine cadouri pentru deminitari şi utilizarea mai frecventă a transportului în comun.

Foto: ziarulring.ro

"În Danemarca suntem foarte eficienţi în privinţa costurilor, aşa că vrem o preşedinţie eficientă, la un cost scăzut", a declarat luni seara ministrul danez pentru afaceri europene, Nicolai Wammen, la o întâlnire cu presa la Copenhaga, potrivit portalului EUobserver, informează Mediafax.

Arătând către sticlele de apă, Wammen a afirmat: "Este pentru ultima dată când avem sticle de apă pe masă în timpul preşedinţiei daneze. De acum înainte vom avea doar apă de la robinet", a spus el.

Reducerea cheltuielilor legate de cadourile pentru demnitari şi utilizarea mai frecventă a transportului public vor face parte, de asemenea, din strategia preşedinţiei daneze, care vizează diminuarea costurilor la numai câteva zeci de milioane de euro.

În comparaţie, în a doua jumătate a anului trecut, Polonia a cheltuit 115 milioane de euro în perioada în care a deţinut preşedinţia UE.

O cină organizată luni seară la reşedinţa premierului danez, Helle Thorning-Schmidt, a arătat că implementarea strategiei de reducere a costurilor a început deja. Vinul danez alb era însoţit de carafe cu apă.

Danemarca a preluat din ianaurie preşedenţia UE pentru o perioadă de şase luni.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
apă apă de la robinet apă minerală Danemarca sticlă de apă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H