AUSTRALIAN OPEN 2016. Serena Williams a spulberat-o pe Şarapova. S-a stabilit prima semifinală a fetelor

AUSTRALIAN OPEN 2016. Serena Williams a învins-o pentru a 18-a oară consecutiv pe Maria Şarapova, de data aceasta în sferturile de finală ale Internaţionalelor de Tenis ale Australiei, scor 6-4, 6-1.  În semifinale, numărul 1 mondial o va întâlni pe poloneza Agnieszka Radwanska, numărul 4 mondial.

26 ian. 2016, 07:08
AUSTRALIAN OPEN 2016. Serena Williams a spulberat-o pe Şarapova. S-a stabilit prima semifinală a fetelor

AUSTRALIAN OPEN 2016. Serena Williams nu a mai pierdut în faţa Şarapovei din anul 2004. De asemenea, ea a câştigat ultimele 16 seturi jucate contra rusoaicei, pe care a învins-o şi în finala de anul trecut de la Australian Open. Serena a fost superioară în primul rând la serviciu (13 aşi, 14 servicii câştigătoare), în timp ce Şarapova a comis şapte duble greşeli şi a servit doar trei aşi, spre deosebire de cei 21 pe care i-a reuşit în sferturi, contra Belindei Bencic.

Citeşte şi AUSTRALIAN OPEN 2016, surpriză uriaşă. Horia Tecău a ratat calificarea în semifinale

Cu scorul final de 6-4, 6-1, Serena Williams se îndreaptă spre câştigarea celui de-al şaptelea titlu la Australian Open şi, totdată, al 22-lea de Grand Slam al carierei. Ea ar egala astfel un record deţinut de Steffi Graf, în timp ce recordul absolut îi aparţine australiencei Margaret Court-Smith.

AUSTRALIAN OPEN 2016. În semifinale, Serena Williams o va întâlni pe Agnieszka Radwanska, care a învins-o cu 6-1, 6-3 pe Carla Suarez Navarro. Dacă se califică în finală, Radwanska o va depăşi pe Simona Halep în clasamentul WTA.