AUSTRALIAN OPEN 2018. Simona Halep, ultimele declaraţii despre finală: Sunt mai bună ca la Roland Garros!

AUSTRALIAN OPEN 2018. Liderul mondial al tenisului feminin, românca Simona Halep, a declarat, vineri, că este relaxată şi va da totul în finala de sâmbătă a turneului Australian Open, la Melbourne, contra danezei Caroline Wozniacki.

26 ian. 2018, 11:52
AUSTRALIAN OPEN 2018. Simona Halep, ultimele declaraţii despre finală: Sunt mai bună ca la Roland Garros!

AUSTRALIAN OPEN 2018. „Mă simt bine. Sunt un pic obosită din cauza numeroaselor ore petrecute pe teren. Dar mă simt bine, sunt relaxată, nu simt presiunea meciului. Am dormit mult. Acum aştept să mă antrenez un pic pentru a simţi mingea. Aştept cu nerăbdare să joc mâine, să mă bucur de finală şi să mă concentrez pe mine, pentru că lucrul cel mai important este să îmi fac jocul meu”, a afirmat Simona Halep, citată de site-ul WTA.

EUROSPORT LIVE (ora 10:30) SIMONA HALEP CAROLINE WOZNIACKI LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA AUSTRALIAN OPEN 2018

Simona Halep a comentat şi felul în care se simte în comparaţie cu parcursurile pe care le-a avut până în finalele de la Roland Garros, în 2014 şi 2017: „E diferit. Mă simt diferit. Nu mai resimt presiunea. Din punct de vedere emoţional poate e la fel. E un meci mare, e o zi importantă mâine. Dar încerc şi simt că pot să îl tratez ca pe un meci normal. Dacă se va întâmpla, bine, dacă nu, sunt sigură că dacă voi continua să muncesc la fel voi mai avea astfel de oportunităţi în viitor. Voi da tot ce am şi cu siguranţă voi fi împăcată după aceea, indiferent de rezultat„.

Am spus în discursul de la Roland Garros şi iată sunt din nou într-o finală de Grand Slam. Dacă voi continua să muncesc la fel şi dacă sunt motivată să cresc de la o zi la alta voi mai avea astfel de meciuri, de momente„, a adăugat Simona Halep.

Citeşte şi Finala Australian Open 2018. Cum s-a pregătit Wozniacki pentru meciul cu Simona Halep: Am fost la cazino!

Constănţeanca de 26 de ani s-a referit şi la nivelul său crescut de agresivitate în joc: ”M-am schimbat. Sunt mai bună decât la Roland Garros. La French Open, chiar dacă toată lumea a spus că nu am riscat, că nu am încercat să atac punctele, aceea a fost limita mea la acel moment. În opinia mea, am făcut tot ce am putut în acel meci, dar nu am reuşit mai mult din cauza părţii emoţionale şi poate din cauza jocului. Nu am avut forţa mentală că trebuie să risc sau iau iniţiativa. Acum sunt mai bine. Am lucrat la asta. Cred că nu îmi mai e teamă că pierd, refuz să pierd. Refuz să cred că adversara poate fi mai bună decât mine la unele capitole pe teren. Din acest motiv am pus limita foarte sus la fiecare meci pe care îl joc„.

În drumul său către finală, Halep a salvat trei mingi de meci în partida-maraton cu Lauren Davis din turul al treilea şi două în semifinala cu Angelique Kerber, în timp ce adversara ei din finală, daneza Caroline Wozniacki a reuşit şi ea să salveze două mingi de meci în turul al doilea, contra croatei Jana Fett, revenind de la 1-5 în setul decisiv.

Simona Halep este prima jucătoare română care a ajuns în finala turneului Australian Open şi poate deveni a doua care câştigă un titlu de Mare Şlem, după ce Virginia Ruzici, managerul său, a cucerit titlul în 1978 la Roland Garros.

În finala de sâmbătă (10,30, ora României), de la Melbourne, Halep o va înfrunta pe Wozniacki, numărul doi mondial, într-un meci care are ca miză atât primul titlu de Mare Şlem pentru ambele jucătoare, cât şi poziţia de număr unu mondial în clasamentul WTA ce va fi publicat luni.