Australian Open: Nalbandian acuză arbitrul după înfrângerea în faţa americanului John Isner

Tenismanul argentinian David Nalbandian a contestat capacitatea francezului Kader Nouni de a arbitra la Australian Open, după ce acesta i-a refuzat un ''challenge'' într-un moment decisiv al meciului maraton câştigat de americanul John Isner cu 4-6, 6-3, 2-6, 7-6, 10-8, miercuri, în turul al doilea.

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 14:47
Australian Open: Nalbandian acuză arbitrul după înfrângerea în faţa americanului John Isner

La 8-8, în setul 5, argentinianul a avut o minge de break, anulată după un serviciu al lui Isner, care a fost semnalat iniţial ca out şi validat apoi ca as de arbitrul de scaun. Nalbandian s-a uitat îndelung la urma mingii şi a solicitat un ”challenge” pentru a verifica dacă serviciul a fost în teren. Francezul Nouni i-a refuzat însă reluarea cu sistemul Hawk-eye, motivând că jucătorul nu a solicitat reluarea suficient de repede. Regulamentul nu prevede însă o limită de timp pentru un jucător care solicită un challenge, acest lucru fiind la discreţia arbitrilor de scaun.

Nalbandian şi-a pierdut concentrarea şi s-a contrazis câteva minute cu arbitrul, înainte de a reveni în silă pe linia de fund a terenului. Isner şi-a câştigat serviciul şi la 9-8 a reuşit un break care i-a adus victoria după 4 ore şi 41 de minute.

Argentinianul declara după meci că francezul nu are calificarea să fie arbitru de scaun. ”Am cerut un challenge şi nu mi s-a dat, nu am mai văzut niciodată aşa ceva. Nu există timp pentru a cere aşa ceva. Nu cred că este apt pentru asemenea meciuri, nu am nicio îndoială”, a declarat finalistul de la Wimbledon din 2002.