Austria începe REPATRIEREA de urgenţă a solicitanţilor cărora le-au fost respinse cererile de azil

Ministrul austriac al apărării, Hans Peter Doskozil, a afirmat miercuri că guvernul Austriei va începe în decurs de o lună să-i repatrieze pe solicitanții de azil ale căror cereri au fost respinse, ei urmând să fie transportați cu avioane ale armatei de tip Hercules, relatează agenția Xinhua, citată de Agerpres.

11 feb. 2016, 08:27
Austria începe REPATRIEREA de urgenţă a solicitanţilor cărora le-au fost respinse cererile de azil

Potrivit cotidianului austriac Der Standard, ministrul a făcut declarația respectivă în cursul unei inspecții la un hangar de avioane din Hoersching, în landul Austria Superioară.

Doskozil a precizat că într-un avion încap în mod normal 92 de pasageri, dar pentru operațiuni de repatriere vor fi necesare adaptări și eventuala lor capacitate va fi probabil mai mică, potrivit Agerpres.

În opinia ministrului, utilizarea avioanelor militare va fi ”substanțial mai ieftină” decât cea a avioanelor comerciale de linie sau a curselor charter.

Citeşte şi Comisia Europeană consideră că a alocat fonduri suficiente pentru gestionarea crizei imigranţilor

Marți, ministrul de externe austriac, Sebastian Kurz, afirma — într-o conferință de presă la Belgrad — că Austria a primit 90.000 de imigranți în 2015, pentru care a alocat suma de două miliarde de euro. Dar, în acest an, Viena nu mai poate primi atât de mulți și a decis să limiteze numărul imigranților pe care îi poate accepta, ministrul avansând cifra de 37.000.

Kurz a precizat că a venit la Belgrad pentru a informa autoritățile Serbiei, țară aflată pe așa-numita rută balcanică a migranților, în legătură cu restricțiile adoptate recent de către Austria în privința migranților.